Utazás kép fő

Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark

Időpont: 2024. április 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete közel félmillió tulipánnal vár! A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatóinkat a Balaton mellett! Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahova változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

Program

Mai napunkat Szántódpusztán kezdjük. A közelmúltban adták át a teljesen felújított egykori majorságot. A birtokon 13 épület és építmény újult meg és gazdagodott különböző szolgáltatásokkal, így a látogatók eredeti helyszíneken ismerhetik meg a régebbi korok gazdálkodásának és életmódjának emlékeit, egy 150-200 évvel ezelőtti birtok és annak közösségének mindennapjaival ismerkedhetnek meg, sőt mi több: újraélhetjük azokat! Megismerhetjük a szántódi rév történetét, miközben beülünk egy balatoni csónakba, de megtudhatjuk azt is, hogy mit ettek a szántódpusztai cselédek. A Magtárban látható, kétszintes kiállítás a búza útját mutatja be, a fogadóépületben pedig egy babamúzeum is megnyílt a látogatók előtt. Hétvégenként termelői és kézműves piac is várja a látogatókat, aminek mi is részesei is lehetünk.

Végre megújul a Balaton egyik kiemelkedő kulturális örökségeInnen utunk a Kereki Fejérkő várromba vezet. Az erdővel körülvett magaslaton álló várat mély árok és meredek sánc öleli körbe, ezért 2022-ben biztonságos fa járdát építettek mellé, amelynek része egy kilátóterasz is. Innen a kőröshegyi völgyhídra jól rálátunk, és a Balaton csillogó pászmáján túl felsejlik a Tihanyi-félsziget is, tetején a bencés apátság jellegzetes tornyaival. A várat egy pihenő parktól 800 méteres, nem túl nehéz, de pici emelkedővel érhetjük el!

 A várból a Balatoni Madárkert-tematikus diszmadár parkot látogatjuk meg. A Madárpark 1993-ban elsőként megnyitott hazai díszmadárpark, ahol társállatként tartott madarak, hazai viszonylatban legnagyobb fajválasztéka található. Elsősorban a madarak világának sokszínűségét mutatja be. Vannak simogatható, etethető állatok is, a legtöbb vendég beszélő papagájokat is hallhat, de elsődleges a tartási körülmények és az egyedülálló fajválaszték felvonultatása. 2023-ban jelentősen bővült a fajok száma a Trópus-házban és a kertben is! A pénztár épületénél kézműves tollékszerekből, emléktárgyakból lehet válogatni.

 Hazafelé megállunk Siófokon, ahol szabadidő keretében sétálhatunk a tó partján, kicsit élvezhetjük a Balaton hangulatát hazaindulásig. Indulás Budapestre 18 órakor, érkezés 19-20 óra körül. Belépők kb.: 6.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark 1Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark 2Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark 3Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark 4Szántódpusztai Majorság-Kereki várrom-Madárpark 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.