Utazás kép fő

SZILVANAP SZARVASON

Időpont: 2024. szeptember 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválja, a Szarvasi Szilvanapok, mely szeptemberben a szilvaérés idején kerül megrendezésre. A rendezvénysorozat fő célja a szarvasi szilva népszerűsítése és a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A tradíciók jegyében a fesztiválon sokféleképp kínálják ezt a páratlan, ízletes gyümölcsöt a Körösök szívében. Lesznek titkos szilvás receptek, látványkonyha, minősített szilvapálinkák, kézműves szilvás sörök, sütemények, na meg persze rézüstökben rotyogó szilvalekvárok.  A szilvás kínálatban szerepelnek még élő koncertek, családi - és gyerekprogramok.

Program

A legendás királyné Erzsébet emlékét őrzi az Erzsébet liget, ahonnan mai sétánk indul. A belvárosi séta során felkeressük az Evangélikus ótemplomot is, melyet Tessedik templomként is szoktak emlegetni. Megtekinthetjük a Tessedik múzeum gazdag anyagát is. Ezekben a napokban rendezik meg a Szarvasi Szilvanapokat, ahol a szilvából készült ételek kapnak főszerepet, amelyek mesterszakácsok közreműködése mellett a helyiek tudásával készülnek el. Az üstökben mindenütt a hagyományos, cukor nélkül készülő szilvalekvár fortyog, vagy békési szilvapálinka fő, gyorsan fogy a csapokból a különleges szilvás sör, számolatlanul gurul a bendőbe a szilvás gombóc. A finom szilvalekvár kifejezetten erre az alkalomra készített, csinos kis szilkékben meg is lehet vásárolható.

Ezt követően a népszerű sétáló- és pihenőhelyet a Pepi kertként is ismert arborétumot keressük fel. A 82 hektáros területen közel 1600 fa- és cserjefajta található. A kert bejáratánál tekinthetjük meg a Magyarország nevezetes épületeit bemutató makett kiállítást. A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt. A kerten áthaladva kishajóra szállunk és sétahajózást teszünk a hangulatos Holt-Kőrösön. Útközben érintjük az egykori történelmi Magyarország közepét jelző emlékművet és gyönyörködhetünk a partot szegélyező épületek látványában, többek között a Bolza-kastélyban. Hazaindulás Budapestre 18 óra körül. Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
SZILVANAP SZARVASON 1SZILVANAP SZARVASON 2SZILVANAP SZARVASON 3SZILVANAP SZARVASON 4SZILVANAP SZARVASON 5SZILVANAP SZARVASON 6SZILVANAP SZARVASON 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.