Utazás kép fő

Róma városlátogatás


Akciós ár:

259 990 Ft /fő

Időpont: 2024. Október 10-13.

Elhelyezés: Kétágyas szoba, 4*-os szálloda

Étkezés: reggeli

Indulás: Budapest

A részvételi díj tartalmazza:

  • szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel

  • Vatikán látogatás belépőjeggyel és magyarnyelvű idegenvezetéssel (fakultatív)

  • Róma felfedezése magyar nyelvű idegenvezetővel (fakultatív)

  • a repülőjegyet, transzfereket, illetékeket és adókat,

  • feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Útiterv

1. nap: Érkezés Rómába a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával, ahol magyarul beszélő idegenvezető várja utasainkat. Transzfer a szállodához.

2. nap: Délelőtt fakultatív félnapos Róma belvárosa -Róma elegáns történelmi központjában sorra vesszük a város ikonikus nevezetességeit: a díszesen kiépített Spanyol lépcsőt; az Édes élet című Fellini filmből is jó ismert Trevi kutat; a római civilizáció egyik jelképét a Pantheon-t; a templomokkal és palotákkal körbevett Navona teret, a Piazza Colonna-t Marcus Aurelius márványoszlopával; valmint Hadriánusz császár templomát. A séta során további érdekes látnivalókat is érintünk, úgymint Madonna megjelenésének helyszínét, egy nyitott Bevásárló udvart vagy a San Luigi dei Francesi templomot, melynek kápolnáját Cavaraggio művei díszítik.  Délután félnapos fakultatív program a Vatikánban.  A katolikus egyház központjában látogatást teszünk a Vatikáni Múzeumban és megcsodáljuk Michelangelo világhírű alkotását a a Sixtus Kápolnát. A program a Szent Péter Bazilkánál ér véget, a templom megtekintése, amennyiben a Vatikán nem korlátozza annak látogatását, egyénileg történik.

3.nap: Délelőtt félnapos fakultatív Római séta – A programot a Piazza Venezián kezdjük, a II.Viktor Emanuel emlékműnél, melynek felsőbb szintjeiről gyönyörű panoráma tárul elénk. A világ legharmonikusabban megtervezett tere, a Capitolium tér, közelében megnézzük Róma jelképét ábrázoló anyafarkas bronzszobrot. Megnézzük Julius Caesar meggyilkolásának helyszínét a Largo Argentina-t és elsétálunk a S.Maria in Ara Coeli (az ég oltára) templomhoz. A történet szerint itt jósolták meg, hogy a régi Istenek világát egy szűz gyermeke váltja meg.  A programot a délelőtti piacnak helyet adó Campo de fiori-n zárjuk. Délután fakultatív félnapos Ókori Róma program – program, melynek során megismerjük az ókori Róma „leg” -jeit: legelső közterét a Forum Romanumot, legelső lakóhelyek helyszínét a Palatinus dombot, a császári fórumok területét, amely Traianus császár uralkodása alatt volt a legnagyobb. A Pietro in Vincoli templomban megnézzük Szent Péter bilincseit, valamint Michelangelo utolsó befejezett szobrát, a Mózest is. Végül körbejárjuk a legelső római Amfiteátrumot a Colosseumot.  

4. nap: szabadprogram, délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Wizzair menetrend szerinti járatával.

Fakultatív programok:

Róma belvárosa: 15 500 Ft/fő
Római séta 15 500 Ft/fő
Ókori Róma: 15 500 Ft/fő
Vatikán látogatás belépőjeggyel*: 42 000 Ft/fő

*2024. január 1-től a Vatikán maximum 20 főre korlátozta a csoportok létszámát, valamint előírta a belépőjegyek névre szóló előzetes megvásárlását. A Vatikán belépőjegyek nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. (Utas általi útlemondás esetén a Vatikán belépőjegy árát 22 000 Ft/fő összeget nem áll módunkban visszafizetni.) A jegyfoglalás a látogatást megelőző 60. naptól lehetséges. Kiemelt időszakokban a jegyek akár 60 napon belül is elfogyhatnak. A fentiek alapján irodánk a csoportos idegenvezetést maximum 20 fővel tudja biztosítani, a beérkezett foglalások sorrendéjben és a jegyek elérhetőségének függvényében. Amennyiben a Vatikán programon szeretnének részt venni, kérjük, hogy az útra történő jelentkezéssel egyidőben foglalják be ezt a fakultatív programot is! 20 fő felett kapacitástól függően, helyi idegenvezetőnk segítségével a helyszínen tudnak egyéni belépőt vásárolni. Megértésüket köszönjük!

A  fenti fakultatív programok minimum 15 fővel indulnak, a részvételi díja tartalmazza a helyi magyar nyelvű idegenvezetőt és az audi guide-ot. A  programok gyalogosan és helyi tömegközlekedési eszközök igénybevételével történik. A programok során a Vatikán látogatás kivételével a műemlékeket kívülről tekintjük meg.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek, helyszínen fizetendő, idegenforgalmi adó 7,5 EUR/fő/éj közvetlenül a szállodának fizetendő. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 20 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő névmódosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Partner irodánk: Itaka Utazási Iroda

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Róma városlátogatás 1Róma városlátogatás 2Róma városlátogatás 3Róma városlátogatás 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.