Utazás kép fő

Advent Szekszárd és Pécs

Időpont: 2021. december 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Szekszárd megyei jogú város, Tolna megye és a Szekszárdi járás székhelye, a szekszárdi borvidék központja. Az ország legkevesebb lakosú, Tatabánya és Eger után a harmadik legkisebb területű megyeszékhelye. Borváros, kb. 4500 pincével. Az ország legkisebb lélekszámú megyei jogú városa.

Pécs nevének hallatán azonnal eszünkbe jut néhány dolog: Európa Kulturális Fővárosa, a Zsolnay porcelán, a Mecsek és a TV torony, a Főtér a Dzsámival, a Vasarely múzeum, az Ókeresztény sírkamrák, a Pezsgőház, a szecessziós Palatinus szálloda, a fesztiválok, a színházak, a Pécsi Cirfandli vagy a medvehagyma. Dél-magyarországi nagyvárosunk kifogyhatatlan téma, legyen szó történelmi időutazásról, kulturális élményekről, erdei kirándulásokról vagy mediterrán hangulatról.

Program

 A mai napon először Szekszárdra utazunk, ahol egy városnézéssel kezdjük programunkat. Ezután ellátogatunk az egyedülálló Mézeskalács Múzeumba. Engedj az édes kísértésnek és térj be hozzánk, Mézeskalács Múzeumunkba. Nemcsak hat generáció óta működő családi hagyományba csöppensz, hanem Jancsihoz és Juliskához hasonlóan teljesen elmerülhetsz a mézeskalácsok, kézműves gyertyák és cukorkák világában. Az egyetlen különbség az, hogy nálunk nem kell tartanod a gonosz boszorkától. Maximum egy félelmed lehet, méghozzá az, ha egyszer mézeskalácsaink világának bűvöletébe esel, akkor haza sem akarsz majd menni. A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat és cukorkákat. A mesterségek apáról fiúra öröklődtek, így nagyon sok szép eszköz gyűlt össze a családban. Ezekből láthatunk egy kis kiállítást. Természetesen lesz lehetőség különböző finomságok kipróbálására és vásárlására is. Innen már nagyon egyszerűen megközelíthető a Szőlő-kilátó (vagy más néven Kálvária-kilátó), mely az elmúlt évek folyamán maga is Szekszárd egyik jelképe lett. Az építményből szinte az egész város belátható. 

Innen már Pécs következik. Egy közös séta után, egy közös programra is lehetőség nyílik. Megnézzük Gázi Kászim pasa egykori dzsámiját, mely hazánk páratlan török kori műemléke. A Szent Péter és Szent Pál Székesegyház látnivalóit. (a székesegyház nem minden területét lehet, mos látogatni felújítás miatt.) illetve a Püspöki Palotát, ahol egyedi díszítésű barokk, biedermeier, neoreneszánsz és neobarokk bútorok, festmények, berendezési tárgyak segítségével különböző korok püspökeinek élete tárul elénk. Városnézés után szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, vagy az érdeklődőkkel meglátogatjuk Pécs híres Múzeum utcájának két kiállító helyét. Az egyedülálló Csontváry Múzeumot, illetve egy egészen különleges művet, Schaár Erzsébet szobrásznő utolsó, nagy alkotását az „Utca” – t . Budapestre érkezés 21 óra körül. Belépők: kb. 6.500 – 7.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.790,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Advent Szekszárd és Pécs 1Advent Szekszárd és Pécs 2Advent Szekszárd és Pécs 3
földön1naposutazas1naposbelfoldivaroslatogatasJelentkezés lezárult
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.