Utazás kép fő

KŐSZEG – VELEM – CÁK

LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 

2 NAP - 1 ÉJ

Időpont: 2023. április 22-23

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Elsőként Kőszegre látogatunk el, ahol a Jurisics vár felkeresésével kezdjük programunkat, melynek legrégebbi része a 13. században épült, de a későbbi korok átépítései nyomán gótikus, reneszánsz, barokk elemeket is láthatunk. Legismertebb ostroma idején Jurisich Miklós várkapitány védte az ostromló törökökkel szemben. A várlátogatás során megismerhetjük a vár történetét, többek közt ennek az ostromnak az eseményeit is. Az egykori várélet kel életre a főúri konyha, a fegyvertár, és a lovagterem segítségével, de találkozunk a Szent Korona és az Esterházyak emlékével is. Ezt követően egy séta keretében megismerjük a város többi látnivalóját is.

Kőszegről tovább buszozunk Velem felé, de útközben megállunk kicsit Cákon. Megnézzük a pincesort. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni, láthatunk itt különböző régi szőlészeti-borászati eszközöket, oldalorsós, kősúlyos és középorsós szőlőpréseket, az egyik pincében pedig kádárkiállítás található. Következő megállónk Velem. Az Alpokalja egyik legszebb faluja, mely Szombathelytől északra, a Kőszegi-hegység lábánál, idilli természeti környezetben fekszik. Megtekintjük egy séta keretében ennek a fantasztikus kis falunak a látnivalóit. Itt található a Szent Vid kápolna, mely a környék híres búcsújáró helye. Tartalmas napunk után szállás elfoglalása és a vacsora elfogyasztása.

Reggeli után buszra szállunk és megtekintjük Léka várát. 1200 körül emelték a Güns völgye fölé. Napjainkban Ausztria utolsó igazi lovagváraként várja a látogatókat. A várban megtekinthetjük a vártörténeti kiállítást, a középkorban használt kínzóeszközöket, a Templomos lovagok titkos összejöveteleinek helyszínét. A vár legizgalmasabb része a lovagterem, mely a kor legszebb világi építészeti emlékei közé tartozik.

Várlátogatás után irány Wiener Neustadt - Bécsújhely, főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostsági főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély. Városnézésünk után elindulunk haza. Várható érkezés Budapestre 21 óra körül.

Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők és helyi költségek kb. 4.000,- Ft/fő + 15 €/fő + IFA 450 Ft/fő.


Részvételi díj: 49.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 38.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT - KŐSZEG – VELEM – CÁK
2 NAP - 1 ÉJ 1LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT - KŐSZEG – VELEM – CÁK
2 NAP - 1 ÉJ 2LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT - KŐSZEG – VELEM – CÁK
2 NAP - 1 ÉJ 3LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT - KŐSZEG – VELEM – CÁK
2 NAP - 1 ÉJ 4
AkcióföldönVároslátogatásJelentkezés lezárult
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.