Utazás kép fő

ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE

2 nap / 1 éjszaka szállással

Időpont: 2024. december 7-8

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 1.00 órakor

Szállás: Ibis Hotelben

Ellátás: reggeli

Program

Adventi vásárokon, úgy érezhetjük, mintha egy valódi téli mesébe csöppentünk volna. A karácsonyi fények, a havas hegyekről nyíló csodálatos kilátás és a vásári forgatag a kis ajándékokkal, kézműves termékekkel, puha sálakkal, mennyei sajtokkal és borokkal garantálják az ünnepi hangulatot.

1 nap: Találkozás adott napon hajnali 0.45 órakor a Népligetből. Szlovákián keresztül utazunk, majd a délelőtti órákban megérkezünk a Wieliczkai sóbányába. Ez Lengyelország legrégebbi  sóbányája. A világszerte ismert földalatti turistaútja a 18. és 19. század fordulóján alakult ki. Mintegy egymillió turista látogatja évente a 64–135 méter mélyen elhelyezkedő (I-III. szint), 20 teremből álló, körülbelül 3,5 km hosszú utat és 800 lépcsőt magába foglaló egyedülálló látványosságot. A termekben 17 ° C  van,  ezért ennek megfelelően készüljenek a ruházatukkal, illetve a megfelelő cipő viselése ajánlott! A túra időtartama körülbelül 2-3 óra. A tárlatvezetés alatt bemutatják a sóbánya különleges termeit, kamráit és kápolnáit, melyeket az elmúlt 800 évben bányászok, építészek és művészek alakítottak ki. A sóbánya legnagyobb attrakciója Szent Kinga kápolnája, mely a világ legnagyobb földalatti temploma egyben. Belépőjegy: kb. 122 PLN/fő. (Az ár, tájékoztató jellegű, változhat!)

Innen utunk Krakkóba vezet. Krakkóban,  gyalogos városnéző sétánkat az óvárosban tesszük. Itt körbejárjuk a legendás Piacteret, mely a legnagyobb középkori főtér Európában. Itt megcsodálhatjuk a város hajdani  kereskedelmi központját a Posztócsarnokot, a Városházát, a Mária-templomot, melynek tornyából minden órában felhangzik a tatár támadást jelző  kürtszó.  Elsétálunk a Szent Adalbert templom mellett, mely az egyik legrégebbi templom Lengyelországban. Sétát teszünk a Piactér körüli óvárosi utcákban, ahol ma is láthatóak Krakkó középkori védelmi rendszerének megmaradt erődítményei a Barbakán és a Flórián-kapu. Ellátogatunk az 1364-ben alapított Krakkói Egyetem történelmi épületéhez, amelyet a magyar Hedvig (Jadwiga) királyné adományaiból alapítottak újra. A városnézés után szabadprogram, valamint lehetőségünk  lesz elvegyülni az adventi vásárban. Krakkó egyik legnépszerűbb eseménye az éves karácsonyi vásár, ami Krakkó főterén fantasztikus élmény. Itt mindenféle helyi ételt és italt lehet enni és inni. Megkóstolni egy lengyel kolbászt, felhörpinteni a helyi vodkát. A vendégek lengyel zenét hallgathatnak a környékről. A csodálatos nap után  elfoglaljuk a szállásunkat.

2 nap: Krakkót elhagyva Lengyelország legkedveltebb hegyi üdülőközpontjába, a Lengyel-Tátra fővárosába Zakopánéba érkezünk.  Végig sétálunk az ünnepi díszben tündöklő főutcán, közben megcsodáljuk a mesés "fa palotákat", megismerkedhetünk a város nevezetességeivel (Szent Kelemen fatemplom, Krupówki utca, mely Zakopane sétáló- bevásárló utcája, Keresztelő Szent János templom). Délután siklóval jutunk fel az 1128 m-es Gubalowka hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt fenn a hegyen bazár, éttermek és lovas kocsisok várnak. Fakultatív program keretében, lehetőség lesz lovasszánozni. Ez a program 2 órás. Ebben a két órában benne van a helyszínre és a vissza szállítás, a szánozás (1 óra) és egy pohár forró tea. Ennek ára:  kb. 150,- PLN/fő. A program legfontosabb feltétele, hogy legyen elegendő hó! Amennyiben nincs, akkor lovas kocsis programot tudunk biztosítani. Körülbelül egy órás a program, a központból indulva és oda is érkezve. Ennek ára: kb. 120,- PLN/fő. Minimum létszám mindkét program esetén 20 fő. A programon való részvétei szándékot foglaláskor legyen szíves jelezni! A program árát az idegenvezető az autóbuszon fogja összeszedni!

Érdemes egyet sétálni a kiépített ösvényen, vagy csak ücsörögni egy kicsit valamely kilátóteraszon, magunkba szívni a jó levegőt és a Tátra szépségeit! Majd irány a híres piac!  Ízletes, tradicionális sajtokat, faszénen sült húsokat kóstolhatunk, helyi kézműves portékákat, faárukat, szépen kidolgozott bőr- és irhaárukat, na meg a jól ismert tejkaramellát is megtaláljuk itt. Az adventi időszak Zakopaneban igazán különleges élmény: múltidéző barangolás egy mesebeli tájon, ahol minden természetesebb, csendesebb, harmonikusabb, mint a nagyvárosokban. Késő délután hazaindulás, utazás rövid pihenőkkel, érkezés késő este.  Gubalowka felvonó kb. 40 PLN/fő (Az ár, tájékoztató jellegű, változhat!)

Részvételi díj: 59.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 48.990,- Ft/fő

(szeptember 30-ig való befizetés esetén, utána 51.990,-Ft/fő)

Egyágyas felár: 10.500,-Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Vacsora: 8.800,-Ft/fő 

( 3 fogásos vacsora, leves, főfogás, desszert, víz, kenyér )           

                          BBP + stornó biztosítás: 1980,- Ft/fő vagy 2.880,-Ft

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 1ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 2ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 3ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 4ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 5ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 6ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 7ADVENT KRAKKÓ-WIELICZKAI SÓBÁNYA- ZAKOPANE- 2 nap/ 1 éjszaka szállással 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.