Utazás kép fő

GEORGIA-GRÚZIA

A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA

Időpont: 2024. szeptember 24-29 ( 6 nap/ 5 éjszaka)

Utazás: repülővel, Wizz Air járattal

Találkozás: 20.45, Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, 2 B terminál

Indulás: 22.50 órakor

Ellátás: reggeli

Elhelyezés: 3 *-os szállodában, kétágyas szobákban

Program

1. nap

Indulás 22:50-kor a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről, a Wizz Air menetrend szerinti közvetlen járatával.

2. nap  

Érkezés Kutaisi repterére, helyi idő szerint 3:55-kor. Érkezés után transzfer a reptérről. Reggelink elfogyasztása után külön busszal indulunk felfedező utunk első állomására, a Prométeusz Barlanghoz. A barlangot 1984-ben fedezték fel.  Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint itt láncolták meg a mitológiából ismert alakot. A 60 millió éves cseppköveket színes kivilágítás teszi még látványosabbá és felejthetetlenné Grúzia nyugati részén. Gyönyörű sziklaképződményeket fogunk látni, melyeket számos földalatti folyó mosott ki. A barlangban egy könnyű sétával körülbelül 1,5 km szakaszt fogunk végig járni. A túra végén pedig csónakokba szállunk és csónakkal  közelítjük meg a barlang földalatti tavában található lenyűgöző cseppköveket, mialatt csodálatos zenét hallgatunk. Innen szállásunkra megyünk. ami Tbilisi-ben lesz.

 3. nap

A napunkat Tbilisiben, Grúzia fővárosának felfedezésével töltjük. Tbiliszi egyben az ország legnagyobb városa is, amelyet az 5. században alapítottak, Vakhtang Gorgasali ibériai király uralkodása alatt. Ez egy színes, soknemzetiségű város, ahol ortodox templomok, zsidó zsinagógák és minaretek pompás kupoláit láthatjuk az égbe emelkedően. A túra során meglátogatjuk Samebát, más néven Szentháromság-katedrálist – az egyik legnagyobb ortodox templomot az egész Kaukázusban. A monumentális templom csak 2004-ben készült el, csaknem egy évtizedes építkezés után. Építészeti stílusa egyértelműen a hagyományos grúz ortodox templomokét követi. 87 méteres tornyával ez Grúzia legmagasabb épülete és egyben a világ egyik legmagasabb ortodox temploma. A hatalmas székesegyház az Ilya-hegyen található és lépcsősoráról gyönyörű kilátás nyílik a városra. Meglátogatjuk az V. században épült Szt. Szűz Mária templomot. A Szűz Máriának szentelt bájos kis templom a Kura folyó bal partján lévő meredek szikláról néz a városra. Története során a templomot többször megsemmisítették és újjáépítették, és ma Tbiliszi egyik legfontosabb nevezetessége. A templomon kívül Vakhtang Gorgasali király, a város alapítójának szobra áll. Innen csodálatos kilátás nyílik az óvárosra. Átmegyünk a modern tbiliszi építészet arculatának nevezett Béke-hídon. Az óvárosban modern felvonót helyeztek el, amely összeköti a Rike Parkot a 4. századi Narikala erőddel. Az erőd egy dombra épült, így festői panoráma nyílik a városra. A hegyen található az ikonikus a városra letekintő Grúzia Anyjácskája szobor. A hegyről leereszkedve ellátogatunk a világhíres kénes fürdőkhöz. Körbejárjuk az óváros központi terét, a Mejdan-t, a város egykori bevásárlóközpontját, amely ma hangulatos kávézóknak és bároknak ad otthont.

Aki szeretne, este egy hamisítatlan zenés, nemzeti Grúz lakomán vehet részt. Fakultatív zenés, Grúz vacsora ára 45 euro/fő.  Éjszaka Tbilisziben.

4. nap

Reggelink elfogyasztása után, ellátogatunk Kakheti-be, mely híres borkészítési hagyományairól. Utazásunk során megcsodálhatjuk a Kaukázus hegyvonulatait. Gazdag ízű grúz borokat kóstolunk. Innen a Bodbe kolostorba megyünk, amely az ország keleti részén található. A bodbei Szent Nino kolostor egy grúz ortodox kolostorkomplexum, amely Bodbe püspökeinek székhelye. A Bodbe komplexum a zarándokok fő úticélja, mivel itt találhatók Szent Nino ereklyéi. Szent Nino grúz szent, Ő hozta el a kereszténységet Grúziába a 4. században és hatalmas tiszteletnek örvend. Jelenleg női kolostor működik itt. A kolostor meglátogatása után Signagi városába utazunk, amelyet szerelem városának is neveznek. Kőburkolatú utcák, ősrégi téglából, kövekből szépen megépített házak, melyek tetejét vörös cserepek borítják, gyönyörű erkélyeikkel vonzzák a tekintetet. Néhány éve a várost úgy építették át, hogy megfeleljen a XVIII-XIX. századi látképnek.  A városból nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk, mert rálátunk a 4 km hosszú "Grúz Kínai Nagy Fal"-ra, mely 23 toronnyal büszkén húzódik előttünk. Mögötte terül el a zöld Alazani-völgy, mely lenyűgöző, gyönyörű látvány a Kaukázus hegyek még nyáron is fehér csúcsaival. Délután részt veszünk egy autentikus Grúz kenyérsütésen, mellé grúz házi sajtot, bort és chachát kóstolunk. A chacha a Grúz házi pálinka.  Finom, friss és illatos, hagyományos grúz kenyér elkészítésével belekóstolhatunk a helyi konyhaművészetbe. Megkóstoljuk a kenyeret és élvezzük az aromás grúz bort. Este tradicionális grúz bulit tartunk a legjobb barbecue-vel, grúz salátákkal, grúz hagyományos tósztokkal a Tamadával. Éjszaka Tbilisziben.

 5. nap

Reggeli után, Mkheta-ba megyünk, Grúzia régi fővárosába. Ez egy múzeum város, amely az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Mkheta nagyon hosszú ideig az Ibériai Királyság fővárosa volt, és ma ezt a kis várost a grúz ortodox egyház központjának tekintik. Meglátogatjuk a Svetichoveli székesegyházat. Ez az első grúz templom, amely a 4. században épült. Egy ideig Grúzia királyainak koronázási, majd temetési helye volt, ma az ország legszebb temploma. Meglátogatjuk a Jvari kolostort, amely egy sziklás domb tetején épült a 6. században.

Ezután egy egyedülálló, barlangokban alapított városba megyünk - a Mtkvari (Kura) folyó magas lejtőjén található erődbe - Uplisciche-be. Itt az ókorban élénk volt a grúzok politikai és kulturális élete, a barlangokba faragott lakásokban laktak, a falakat beszédes freskók díszítették. A barlangváros 8 hektáros területen terül el, melynek tetején a feltételezések szerint a 11. században épült bazilika áll. Ahogy felmászunk a lapos lépcsőn, felfedezzük a sziklába vágott utcákat, házakat, templomokat, titkos alagutak, vízcsatornák, borospincét és piacot. A régészeti feltárások során különböző korszakokhoz tartozó kivételes leletek kerültek elő itt - csodálatos arany, ezüst és bronz ékszerek,  kerámia és a szobrászat kiváló példái. Innen a Kutaisiben található szállodánkba megyünk. Éjszaka a szállodában Kutaisiban.

6. nap:

Hajnalban transzfer a repülőtérre. Indulás 4:45-kor, várható érkezés Budapestre 6:00-kor.

Beutazási feltételek:

Grúziába útlevéllel és személyi igazolvánnyal is be lehet utazni. Az útlevél az országba történő belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényes kell, hogy legyen, a személyi igazolvány az utazás utolsó napjáig.

Bővebb információt a  konzuli szolgálat oldalán talál:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/georgia-gruzia

Grúziában nem érvényes az Európai Egészségbiztosítási Kártya, ezért javasoljuk a Baleset, Betegség, Storno biztosítás megkötését.

Repülőjegy információk:

Grúziába a Wizz Air légitársaság menetrend szerinti járatával utazunk. A repülőjegyet megvásárolhatják közvetlenül a Wizz Air légitársaságtól, de megbízás esetén irodánk, 5.000 Ft/fő adminisztrációs díj felszámítása mellett tudja megvásárolni a repülőjegyet. A repülőjegyek megvásárlás után nem módosíthatóak és nem visszatéríthetőek!

Valuta váltással kapcsolatos információk:

Grúzia hivatalos pénzneme a Grúz Lari. A helyi valutát a repülőtéren és az utazás során a városokban található bankokban vagy pénzváltókban tudják beszerezni. Eurót, dollárt, orosz rubelt tudnak beváltani.

Egyéb információ:

Grúziában a templomok, kolostorok meglátogatásának feltétele férfiaknál a hosszú nadrág, nőknél a térdig érő szoknya, vállat, fejet eltakaró kendő. Kendőt a templomok bejáratánál tudunk kölcsön venni.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Részvételi díj: 350.000,- Ft/fő 

A csoport minimum 4 főtől indul!

Akciós ár: 285. 500,- Ft/ fő / 4 fő-től

Akciós ár: 176.500,- Ft/ fő / 10 fő-től

BBP + stornó biztosítás ár: érdeklődjön irodánkban.

Egyágyas felár: 45.000, -Ft/fő

Fix ülés: 5.000,-Ft/fő

Kérjük, hogy tájékozódjon a csoport létszámával kapcsolatosan az utazási irodától.

Kérjük, hogy a repülőjegyet csak az utazási irodával történő egyeztetés után vegye meg!

A részvételi díj tartalmazza:

·         A megadott szállást reggelivel,

·         Transzfereket,

·         Külön buszt a kinti utazás alatt,

·         Programokat,

·         Magyar idegenvezetést,

Külön fizetendő:

·         Repülőjegy, reptéri illetékkel

·         Baleset, Betegség és Sztornó biztosítás,

·         Belépő jegyek, helyi idegenvezető díja 45 Euro/fő

·         Fakultatív zenés Grúz vacsora 45 Euro/fő, a részvételi szándékot foglaláskor kérjük jelezni!

·        Kérjük, hogy tájékozódjon a csoport létszámával kapcsolatosan az utazási irodától.

·        Kérjük, hogy a repülőjegyet csak az utazási irodával történő egyeztetés után vegye meg!

Partner Irodánk: Best Tour Georgia

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 1GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 2GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 3GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 4GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 5GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 6GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 7GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 8GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 9GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 10GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 11GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 12GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 13GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 14GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 15GEORGIA-GRÚZIA
A KAUKÁZUS GYÉMÁNTJA 16
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.