Utazás kép fő

MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál Non-stop utazással

Időpont: 2024. szeptember 27-29.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 22.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 23.00 órakor

Program

A világhírű müncheni sörfesztivált minden évben szeptember közepétől október első hétvégéjéig rendezik meg. A sörfesztivál története 1810. október 17-én egy lóversennyel kezdődött, amely egy hercegi esküvő fényét volt hivatott emelni, és ötlete egy polgári származású tiszttől jött. Az ötletkedvező fogadtatásra talált a királynál, így megrendezésre került a Theresienwiese-n (Terézréten) - amely akkor még München egy külső kerülete volt - az Oktoberfest elődje. Az eseményt ezt követően néhány éven át magánfinanszírozással évente ismét megrendezték, majd 1819-től München városa vette át a rendezvény szervezését.

Elutazás 23.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon. Megérkezés Münchenbe a reggeli órákban. Városnézésünket az Olimpiai Stadion megnézésével kezdjük. Utána gyalogosan idegenvezetőnkkel teszünk közösen egy sétát és megtekintjük a belvárost és a közelben lévő látnivalókat, majd szabadprogram, részvétel a sörfesztivál színes forgatagában. A közös városnézés során megtekintjük a főteret, ( Marienplatz ), itt található az új városháza, a csodálatos neogótikus épület nemcsak a Főpolgármester székhelye, hanem nagyszerű kilátásáról és a híres harangjátékról is ismert, 11 és 12 órakor megtekinthető. A harangjáték napenergiával üzemel, 43 harangjával Európa ötödik legnagyobbja. A katedrális igazán szokatlan látvány két hagymakupolájával. Remek tájékozódási pont is egyben: mivel magasabb házat tilos a belvárosban építeni, így a város sok részéről jól látható.  Ezután a Királyi palotát nézzük meg, ami Európa egyik leggazdagabb palotamúzeuma. A müncheni rezidencia szobáinak értékes berendezési tárgyai – bútorok és festmények, faliszőnyegek, szobrok, művészeti kincsek és vallási kegytárgyak – nagy része még mindig azon a helyen található, ahová eredetileg készítették. A müncheni rezidencia világhírű ékszer- ötvös-, zománc-, kristály- és elefántcsont-gyűjteménye a kincstárban található, amely ma több mint 1200 egyedi darabot számlál, a bajor uralkodók évszázados gyűjtőszenvedélyének eredménye. Itt található még a Cuvilliés Színház, Európa egyik legszebb és legjelentősebb rokokó színháza. 1806-ban Napóleon is vendégeskedett itt. Megtekintjük még a piacot, lehet itt nagyjából bármit kapni, amire egy háztartásban szükség lehet. És számos készételt is találhatunk itt, rögtön a sörfőzdék kínálata mellett. A program után mindenkinek lesz lehetősége néhány órát eltölteni a fesztiváli forgatagban. A sörfesztivál ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. A sörsátrakon kívül ma már számos más szórakozási lehetőség, például óriáskerék, ember nagyságú bábszínház vagy zsákbamacska is várja a látogatókat. A nagy sátrakban esténként bohócok valamint farsangi- és népviseleti ruhákba öltözött fellépők szórakoztatják a vendégeket, majd felcsendül a sramli, és percek alatt hatalmas mulatság keretében osztoznak a felhőtlen jókedvben a résztvevők. Visszaindulás 22.00 órakor, éjszaka az autóbuszon. Visszaérkezés Budapestre a reggeli órákban. Belépők: kb. 30 €/fő.

Részvételi díj: 44.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 31.990,- Ft/fő

2024. május 31-ig történő befizetés esetén, utána: 32.990,-Ft

                    BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő           

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál Non-stop utazással 1MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál Non-stop utazással 2MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál Non-stop utazással 3MÜNCHEN – városnézés és Sörfesztivál Non-stop utazással 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

31 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.