Utazás kép fő

Szombathely - Velem – Cák

Gesztenye fesztivállal

Időpont: 2024. október 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Szombathely legismertebb, méltán világhírű ókori emléke az Iseum. A hatalmas szentélyegyüttes a világon ma ismert, részben vagy egészben feltárt római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb. A római kori alapokra felépült modern múzeumépületben egyedülálló vallástörténeti kiállítás látható, ahol az Isis-kultusz savariai leletei mellett, Pannonia római császárkori vallásosságába, mindennapjaiba nyerhetnek betekintést a látogatók. Interaktív 3D modellek és életszerű enteriőrök segítik megérteni az antik ember mindennapjait teljes egészében átható (egykori) vallásosságot. A látogatás után egy belvárosi sétára is lehetőség nyílik Szombathelyen.

Innen Cákra látogatunk, ahol egy csodás gesztenyés területén található régi időket idéző, mesebeli, zsúpfedeles pincesorral ismerkedünk. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni, láthatunk itt különböző régi szőlészeti-borászati eszközöket. A Kőszegi-hegység régiójának büszkesége a szelídgesztenye, amely itt őshonos, és a környék hazánk fő termesztő helye. Mivel az ősz a gesztenye érésének és sütésének az ideje, mi sem természetesebb, hogy a környék erdeiben nagy számban megtalálható termés ünnepét is ilyenkor tartják.

Következő megállónk Velem lesz, ahol belecsöppenünk a Gesztenye Fesztivál forgatagába. A gasztronómiai, hagyományőrző ünnep alkalmával a gesztenye számtalan formában kerül feldolgozásra. Hagyományos módszerekkel sütik, de kóstolhatunk gesztenyéből készült lekvárt, pálinkát, rétest, és számtalan más finomságot.

Belépők és helyi költségek kb.4.000,- Ft/fő. Visszaindulás 17:30 órakor, Budapestre érkezés 21:00 óra körül.

Részvételi díj: 20.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Szombathely - Velem – Cák
Gesztenye fesztivállal 1Szombathely - Velem – Cák
Gesztenye fesztivállal 2Szombathely - Velem – Cák
Gesztenye fesztivállal 3Szombathely - Velem – Cák
Gesztenye fesztivállal 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.