Utazás kép fő

DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN

Ceglédi fürdőzéssel

Időpont: 2022. február 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

A disznóvágások ideje a hagyomány szerint András nap környékén kezdődik, s így karácsonyra már elkészül a füstölt hús. Ilyenkor már általában elég hideg van a "disznóságok" eltartásához. Sokfelé disznóölő Szent András néven emlegetik ezt a napot. A disznót szeptember elsején (Egyed napján) fogták hízóra, ekkorra már szép súlya volt. Egy-egy vágással fel tudták pakolni a kamrát hurkával, kolbásszal, szalonnával, ami kitartott egész télen. A disznóvágás mindig nagycsaládi esemény volt. A rokonság így segítette egymást az egész napos munkában és osztoztak az elkészült finomságokon is. A disznóölés velejárója volt disznótor, a rokonoknak, jó barátoknak rendezett lakoma.

Program

Elutazás Csemőre, a Tamás Tanyára, ahol egy igazi falusi disznótoros napon vehetünk részt.

- érkezés reggel, hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült házi cipó. 1 pohár forralt bor, 1 kupica pálinka, 1 presszó kávé.

Ezt követően Ceglédre buszozunk, ahol egy 4 órás kellemes fürdőzés vár ránk az ismert Ceglédi fürdőben. Lehetőséget biztosítunk a belvárosban kiszállni azok részére, akik nem szeretnének fürdeni, és ott eltölthetik a rendelkezésre álló időt. (Idegenvezetőnk igény esetén elkíséri a csoportot egy városnézésre).

Ceglédi látogatásunk után visszatérünk a Tamás Tanyára, ahol az ebédet fogjuk elfogyasztani:

-         orjaleves,

-         disznótoros hurka, kolbász, pecsenye, kolbászzsíros tepsis krumpli, házi kovászos uborka, almapaprika, vegyes vágott

-         desszert: Diós karamellás pite

A 4 hektárnyi területet lehetőség lesz lovas szekéren felfedezni. Ennek díja kb. 1.500,- Ft/fő, ezt kérnénk irodánkban foglaláskor előre jelezni szíveskedjenek.

Igény szerint vásárlásra is van lehetőség. Hurka, kolbász, hasalja szalonna, máj. Ezek mind saját készítésű, házi termékek.

Visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: fürdő: 1.800,- Ft/fő, esetleges ceglédi városnézés esetén múzeum belépő.

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Ceglédi fürdőzéssel 1DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Ceglédi fürdőzéssel 2DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Ceglédi fürdőzéssel 3DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Ceglédi fürdőzéssel 4DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN
Ceglédi fürdőzéssel 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.