Utazás kép fő

KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS

Időpont: 2023. március 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 6.00 órakor

Program

Klosterneuburg kolostorának alapítása III. Babenbergi Lipót őrgróf nevéhez fűződik, aki a legenda szerint fogadalmat tett, hogy azon a helyen épít kolostort, ahol feleségének, Ágnesnek a fátylát megtalálja, amelyet az esküvőjük napján a szél elfújt.

Az épületegyüttest hosszú évek felújítási munkálatai után most már teljes pompájában csodálhatjuk meg – egyre több és több látnivalóval. A vezetés egyik részében a kolostor egyházi életével ismerkedhetünk meg, melynek legfőbb értéke a Verduni oltár. Másik részben pedig VI. Károly világi lakosztályaival, amelyet a spanyol Escoriál mintájára szeretett volna megépíteni.

Ezen a napon a virágok kedvelői is találnak csodálnivalót.

A kiállítás a 19. században, Joseph Kornhäusel által épített „narancsházban kerül megrendezésre. Itt minden az orchideák jelentőségéről mesél. Az idei évben 13. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Orchidea kiállítást. Ennek a különleges növénynek, amely eredetileg az őserdők buja növényzete volt, kb. 130.000 fajtáját ismerik a világon. Most 1.200 m²-en, mesterségesen kialakított őserdei környezetben, különleges szín és formavilág keretében csodálhatjuk meg a különleges növény több száz fajtát. A délután folyamán Tullnba látogatunk. A Duna partján fekvő, 6500 lakosú város ősi átkelőhely, egyike Ausztria legrégibb városainak. Mátyás király több ízben ostromolta, végül bevette várát. Mai napig láthatjuk a középkori falgyűrű néhány részletét. Műemléki látványossága a háromhajós, román stílusú Szent István bazilika, melyet 1500-ban gótikusan átépítettek, később barokk külsőt kapott. A közelben áll a középkori kápolna, mely egyike a legszebbeknek a Duna mentén. A városka utcáin, terein sétálgatva sok szép és érdekes épülettel találkozhatunk még, többek között a város híre, festő szülöttének, Egon Schielének a múzeumával is.17 órakor indulunk vissza, majd 21-22 óra között visszaérkezés Budapestre. 

Belépő az Orcidea kiállításra és az Apátságba: kb. 20.00 €

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.490,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS 1KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS 2KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS 3KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS 4KLOSTERNEUBURG - ORCHIDEAKIÁLLÍTÁS 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.