Utazás kép fő

ADVENT BELGRÁD

Időpont: 2024. december 8

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Program

Egy nem annyira ismert, de egy annál különlegesebb adventi programban lesz részünk. Napunk első felében városnézősétánk során megnézzük Belgrád városát.  Belgrád Szerbia fővárosa, a magyar történelemkönyvekben Nándorfehérvár néven szerepel. A hely Hunyadi János 1456-os győzelméről ismert és arról, hogy e fényes győzelemnek köszönhetjük a déli harangszót. Városnézésünket a Szent Száva templommal kezdjük, mely a világ egyik legnagyobb ortodox temploma, amely egyben a világ legnagyobb egyházi épületei közé tartozik. A szerb ortodox egyház alapítójáról, Szent Száváról nevezték el és neki is szentelték. A templom belső tere, illetve annak dekorációja mind a mai napig befejezetlen maradt. Méreteit tekintve 91 méter hosszú és 81 méter széles, 70 méter magas, a kupolán található aranyozott kereszt pedig 12 méter. Sétánkat a korzón folytatjuk, mely egyenesen a Nándorfehérvári várhoz visz át minket. Sétánk elején mindjárt több emlékmű mellett is elhaladunk. A belgrádi vár átadásának emlékköve után, a Halász szobra mellett, majd a Hála Franciaországnak című alkotás után érjük el a vár egyik bejáratát, a Karagyorgye-kaput. A vársétánk során bejárjuk a várat. A várárokban található a Hadtörténeti Múzeum zömmel második világháborús hadieszköz gyűjteménye, lövegek, harckocsik. A tankokkal teli várárkon egy hídon átkelve a karcsú és fehér óratorony alatti kapuhoz jutunk, mely a középkori várárok fölé emelkedik. A XVIII. századi barokk torony, azaz  az óratorony, az erőd jelképe, melyen felcserélték a kis- és nagymutatót. A dunai hajósoknak, katonáknak, őröknek ugyanis elég volt tudni, hány óra, így azt a jobban látható nagymutató mutatja. A falvonulatokról szép kilátás nyílik a Száva és a Duna összeömlésére, valamint az erdős Nagy-Hadiszigetre  és az alattunk elterülő Alsó-várra.

Az adventi vásár egy varázslatos hely. Lenyűgöző ünnepi hagyományokkal, egész decemberben és januárig nyüzsgő légkörrel és gyönyörű látnivalókkal vár bennünket. Nemcsak rendhagyó, hanem igen csodás, ami tényleg a legszebb fényében ragyog az ünnepi időszakban. A meleg és ünnepi hangulat a várost körülvevő számos látnivalónak, valamint az összes olyan dekorációnak köszönhetően is érezhető, amelyek a város központját mesebelivé varázsolják. A karácsonyi finomságokat és ajándéktárgyakat árusító színes fakunyhókkal, valamint a forralt bort és a téli puncsot kínáló standokkal vetekszik Európa bármely más karácsonyi vásárával. Várható hazaérkezés 23:00-24:00 között. Belépők: kb.500 RSD

Részvételi díj: 27.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.490,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő                

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT BELGRÁD  1ADVENT BELGRÁD  2ADVENT BELGRÁD  3ADVENT BELGRÁD  4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.