Utazás kép fő

Kehidakustány - Gyógy- és Élményfürdő

Időpont: 2024. szeptember 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A település Zala völgyében a Zala-folyó észak-déli partján található, gyógyvízzel rendelkező gyógyhely. Az egyedi turisztikai attrakciókat bemutató község kiválóan alkalmas a nagyvárosi nyüzsgés elfeledésére és a pihenésre. Kehidakustány a Zala-völgyének arányával is rendelkezik: a hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz igazi rekreációt nyújt. 

Program

A gyógyvizes kikapcsolódás előtt igazi élményt nyújt a kustányi falurészben található Hagyományőrző Mariskaudvar és gyógynövénykert, valamint a település történelmét bemutató Tájház.  Itteni kúriájában élt 1808-tól 1854-ig Deák Ferenc, az első felelős magyar kormány igazságügy-minisztere, az 1867-es kiegyezés szimbolikus alakja. A magyar nemzeti emlékezetben „a haza bölcseként” híressé vált Deák évtizedeken keresztül otthonaként tekintett a kúriára, ahol többször fogadta a korszak szellemi életének kiemelkedő alakjait. Az épületben születésének 200. évfordulójakor egy állandó kiállítást nyitottak a tiszteletére. Természetesen lesz lehetőség egy tárlatvezetés keretében megismerkedni Deák itteni emlékeivel. A program után a fürdőt keressük fel, ahol hazaindulásig maradunk. A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével, 94 méteres óriáscsúszdával, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel, pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval és még sok egyéb csábító élményelemmel várja Vendégeit! A fürdő remek étterme Deák nevét viseli, ahol akár helyi különlegességeket is ki lehet próbálni. Visszaindulás 17:30 órakor, várható visszaérkezés 20-21 óra között.

Belépő: kb. 2000,- Ft/fő

Fürdő belépő: Fehér zóna: Élményfürdő, gyógyfürdő és strandfürdő F: 5.600, - Ft/fő, NY: 4.900, - Ft/fő, GY: (6-13,99) 2.400, - Ft (Az árak tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Kehidakustány - Gyógy- és Élményfürdő 1Kehidakustány - Gyógy- és Élményfürdő 2Kehidakustány - Gyógy- és Élményfürdő 3Kehidakustány - Gyógy- és Élményfürdő 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.