Utazás kép fő

ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC - GARAMSZEG

Időpont: 2024. szeptember 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

Első úti célunk Garamszeg evangélikus fatemploma lesz, UNESCO Világörökségi helyszín. A kívülről óriási magtárra emlékeztető, skandináv stílusú fatemplom különleges látvány. Innen továbbfolytatjuk az utunkat Árvaváralja településre, ahol a Felvidék legmerészebb építésű vára áll, mely az Árva folyó feletti függőleges sziklabércen magasodik. Az épületegyüttes 400 éve változatlan formában áll. Az erőd három külön várrészből áll, melyek a hegyoldal szintkülönbségét követve, egymás fölé épültek. A várba rövid szerpentin út vezet, majd a felvonóhídon át egy hosszú alagúton keresztül jutunk az alsóvár udvarára.

Múzeumában a tulajdonos főúri famíliák tagjait ábrázoló festmények, szobrok, ruhák, fegyverek, trófeák, gazdag ornitológia gyűjtemény, XV. századi freskók láthatók. A vár kápolnájában a Thurzó család sírboltja látható.

Következő úti célunk Vlkolinec. Az útikönyvek a Felvidék leglátványosabb hagyományos építkezésű településeként emlegetik, szintén Világörökségi helyszín. Nem skanzen, hanem lakóhely, ahol ma is élnek. A faluban 45 jellegzetes, kőalapú, agyaggal kent falú, zsindelyes paraszti kis ház látható. Vlkolinec látnivalója még katolikus temploma, melyet 1875-ben építettek fel és Szűz Mária Meglátogatásának van szentelve. Közvetlenül előtte egy kis harangláb magasodik, melyet 1770-ben emeltek. A faluban tájházakkal is találkozhatunk, amelyek eredeti bútorokkal és háztartási eszközökkel vannak berendezve. Több épületben galéria, ajándékbolt található.  Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Árva várába és Vlkolinec faluba fel kell sétálni, ezért kényelmes zárt cipő viselése javasolt! Vlkolinec faluba kb. 1000 méter felfelé tartó közepes nehézségű út vezet! Belépők: kb. 20,- €/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP+Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC
- GARAMSZEG 1ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC
- GARAMSZEG 2ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC
- GARAMSZEG 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.