Utazás kép fő

Magyarhertelendi fürdő és Orfű

Időpont: 2023. november 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Pécstől húsz kilométerre található Hertelendi Termálfürdő meseszép, ősfás környezetben várja látogatóit. A fürdőt tápláló 38 és 68 fokos termálvíz a föld mélyéről érkezik a felszínre.  Minden korosztály számára ajánlott megmártózni az értékes ásványi anyagokat tartalmazó vízben. Kedvező hatással van a termálvíz a reumatikus, keringési és ízületi megbetegedésekre. Fluorit tartalma miatt a fogínybetegség gyógyítására is alkalmas.  Négy beltéri és egy kültéri meleg vizes medence egész évben várja a vendégeket. Szintén igénybe lehet venni a wellness szolgáltatások széles választékát, mint infra kabin, aroma szauna, finn szauna, só szoba. Akik szeretnék, az egész napot a fürdőben tölthetik, de ajánlunk egy szép őszi kirándulást a közeli Orfűre. Különleges látnivaló a Malommúzeum, ahol három különböző malom típussal ismerkedhetünk meg. Egy szárazmalom, egy vízi malom és egy papírmalom felépítését, működését követhetjük nyomon szakvezető segítségével.

A Kemencés Udvarban az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatjuk. Innen  indul a cirka 1 km hosszú Vízfő tanösvény. Az ösvény az első néhány száz méteren az Orfű-patak medrét követi és a védett égererdőn keresztül egy kiemelt pallóösvényen vezet bennünket egészen a Vízfő-forrásig. Itt érdemes elidőzni picit, és megcsodálni Csete György különleges építészeti alkotását, a Forrásházat. Ezután mindannyian a fürdőhöz megyünk vissza, és hazaindulásig szabadidő a fürdőben.

(fürdő előtti Orfűi program, körülbelül 1,5-2 óra) Várható hazaérkezés Budapestre, 20-21 óra körül.

Belépő kb. 2.000 Ft/fő + fürdő belépő

Felnőtt: 3.700 Ft

Nyugdíjas: 3.100 Ft

Kiegészítő szauna jegy:1.700 Ft

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
Magyarhertelendi fürdő és Orfű 1Magyarhertelendi fürdő és Orfű 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.