Utazás kép fő

Athén városlátogatás

Akciós ár:

290 690 Ft /fő

Időpont: 2024. Október 17-20.

Elhelyezés: Kétágyas szoba, 3*-os szálloda

Étkezés: Program szerint

Indulás: Budapest

A részvételi díj tartalmazza:

  • Athéni városnézést Akropolisz belépővel (félnapos)

  • Hydra-Poros-Aegina hajókirándulást (fakultatív egész napos)

  • Magyar nyelvű idegenvezetőt

  • a repülőjegyet, transzfereket, illetékeket és adókat,

  • szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel

  • félnapos gyalogos városnézést Akropolisz belépőjeggyel

  • feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Útiterv:

1. Nap Elutazás Athénba a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Transzfer a szállodába, majd séta városközpontban.

2. Nap Félnapos gyalogos városnézés Athénban magyar nyelvű idegenvezetővel. (Napi jegy: kb. 5 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Látogatás az Akropolisz Múzeumban, ezt követően séta a Dionüszosz Színház és Herodes Atticus Odeonja mellett az Akropolisz felé. Megtekintjük Athén leghíresebb épületeit a Poszeidónnak és Athénének szentelt templomot a Parthenont és az Erechtheiont valamint Nike Apteros és Propylaea bejárati kapuját. Átsétálunk a régi királyi palotához, a mai görög Parlament épületéhez,  ahol az Ismeretlen Katona sírja található. A sétát a királyi kertben folytatjuk a Zappio kiállítási pavilonnal, megtekintjük az olimpikon Zeusz templomának romjait, a Kallimarmaro Olimpiai Stadiont, mely az 1896-os első modern kori olimpiai játékok helyszíne volt. Az útvonal ezután a Plaka negyedbe vezet, a festői Akropolisz lábánál. A hely fantáziadús épületeiről és kanyargós utcáiról ismert, tele hangulatos tavernákkal, éjszakai klubokkal és üzletekkel. Délután szabadprogram. 

3. Nap Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a Saronic-öböl három szigetére: Hydra, Poros, Aegina. Indulás Pireuszból, hajózás Hydrára, az autósforgalomtól mentes kis szigetre. A 18. századi kapitányházait és festői kikötőjét már a tengerről közelítve is megcsodálhatjuk. Tovább hajózunk Peloponnészosz partjainál elhelyezkedő apró bájos szigetre, Porosba. Innen folytatjuk utunkat Aegin szigetére, amely pisztácia ligeteiről és Athéné Aphaea ősi templomáról híres. Az ebédet a program során a hajón szolgálják fel az utasoknak. Este visszautazás a szállodába.

4. Nap Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a Wizzair menetrendszerinti járatával.


Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek, egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 20 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!
A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük.
A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak. A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni. Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Partner irodánk: Itaka Utazási Iroda

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Athén városlátogatás 1Athén városlátogatás 2Athén városlátogatás 3Athén városlátogatás 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.