Utazás kép fő

Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal

Időpontok:

Július 21-24., augusztus 04-07., augusztus 18-21.

4 nap / 3 éj

Standard szobás elhelyezéssel: 77.800Ft/fő

Klímás szobás elhelyezéssel: 83.900Ft/fő

1 ágyas standard szoba: 89.700,- Ft , 1 ágyas klímás szoba: 97.700,- Ft

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás költségeit, a szállás díját félpanziós ellátással, az üdülőhelyi díjat, a magyar utaskísérőt valamint a stornó biztosítást.

Az ár nem tartalmazza fix ülőhely a buszon (2000 Ft/fő), és betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, ami irodánknál 2280 Ft-ért köthető a 4 napra.

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobákkal, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 200-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkről és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. Újdonságként, a vacsora mellé víz és gépi üdítő is jár. Strandja kiépített és apró kavicsos. Nagy, tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

Indulás Szegedről, előző este 21:00 órakor, Kecskemétről este 22:15-kor, Budapestről este 23:30-kor. Előzetes egyeztetéssel lehetőség van más útba eső helyeken is felszállni: Kiskunfélegyháza, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa stb. Érkezés a tengerpartra a reggeli órákban, így már első délelőtt is csobbanhatunk. A szobák 14 óra után foglalhatóak el, de addig is kapunk csomagszobát.

Fakultatív kirándulási lehetőség busszal Rijekába és Opatijába: Rövid séta Rijekában, kikötő, halpiac, sétáló utca – kb. 2 óra, majd továbbutazás Opatijába, ahol 3-5 órát töltünk el. Végigsétálunk a tengerparti sétány mesés ősparkjaiban és a főutcáján a régi monarchiás, elegáns épületek között, strandolással egybekötött szabadprogram. Visszaérkezés Kraljevicába a késő délutáni órákban.

A fakultatív kirándulás min. 20 fő esetén indul, ára 5.500 Ft/fő.

Utolsó nap reggeli után hazaindulás, majd haza érkezés az esti órákban.

Fekvés

A Krk szigetre vezető híd szomszédságában, a part feletti domboldalon található a szálloda. Aprókavicsos strandja gyerekeknek is ideális. A szálloda komplexum a Kraljevica melletti öbölben található.

Szállás

Hotel Uvala Scott **

További részletek

A Kraljevica nevezetű kis település Északnyugat-Horvátországban található a Bakari-öböl bejáratánál, a Kvarner-öböl szívében, 30 kilométerre, délre Rijekától, a Vinodoli-csatornában, egy meredek hegyoldalon. A kisvárossal szemben északra látható az előtte elterülő Krk-sziget. Maga a település hat kis faluból áll, amelyből az egyik a Kraljevica nevet viseli. A régi, part menti település enyhe éghajlatával tűnik ki. Téli középhőmérséklete 6, a nyári pedig 25 fok. Kellemes éghajlata miatt leginkább fürdőhelyként ismert. Könnyű megközelíthetősége miatt Kraljevica leginkább a gyermekes családok számára ajánlott üdülőhely, jó levegője miatt pedig olyan kirándulók számára, akik légzési nehézséggel vagy allergiás panaszokkal rendelkeznek.

Kellemes klímája miatt komoly idegenforgalmi hagyománnyal rendelkezik, hiszen 1896-ban létrehozták itt az első tengeri fürdőt. A kis part menti város a pihenni és szórakozni vágyókat csábítja, és nyugodt kirándulást kínál gyermekes családoknak és pároknak egyaránt.

1896 óta ismert idegenforgalmi település. Ekkor hozták létre az első strandot az Ostro-félszigeten. A tiszta tenger máig megőrizte gyönyörű természeti világát, a csodálatosan szép strandokkal együtt. Kraljevica előnyére válik tiszta levegője, amelynek gyógyító hatást is tulajdonítanak, ezért a helységet gyógyhelyként tartják számon. Az Ostro-félsziget homokos és kavicsos partjával a virágzó turizmus egyik fénypontja.

A Scott- és a Dubno-öblök különlegesen szép strandjukkal tűnnek ki. Ehhez egy sor impozáns, árnyékos fenyőerdő társul, különös izgalmat kölcsönözve a vidéknek. A táj szépsége jó néhány kulturális látványossággal egészül ki, ami a történelem és kultúra iránt érdeklődő kirándulóknak kedvez.

Kraljevica történelme:

A település nevének eredete a latin portorium szóra vezethető vissza, amely magyarul vámot jelent. Ezt korábbi szerepe miatt kapta, mivel Kraljevica rendkívül jelentős kereskedelmi kikötő volt. Első alkalommal 1525-ben került említésre Hreljin néven, a Frangepán város kikötőjeként. Ebben az időben a történelmi város, Hreljin része volt. A horvát Kraljevica nevet írott formában először 1605-ben, egy rijekai könyvben említik. A kis település rövid, de annál érdekesebb történelemmel rendelkezik, jóllehet illír és római települések nyomait is megtalálták a területén.

A karolingok útvonalán, a Karlovacból Bakaron át Rijekába vezető út mentén a 18. századtól a 19. század második feléig Kraljevica fontos kereskedelmi csomópont volt. Az első nagy hajógyárat már a 17. század végén megépítették, a 19. század második felében pedig a város az adriai hajóépítés legfontosabb színhelyévé vált. Ebben az időben a Zrínyi-család uralkodott a városban. Ők voltak azok, akik 1671-ben a Frangepánokkal együtt a Habsburgok ellen összeesküvést terveztek. Ez kudarcba fulladt, s végül a Zrínyi- és a Frangepán-család minden birtokát elkobozták. A város két kastélyát, a Stari Gradot és a Noci Gradot az osztrák hadsereg katonai objektumként és katonai kórházként használta, s ennek megfelelően építette át azokat. A katonai kórházból később civil kórházat hoztak létre, amely 1990-ig működött.

1990-től ismert tengeri fürdőhely lett, gyönyörű villákkal és szép strandokkal. A városból egyre inkább valódi idegenforgalmi látványosság vált. Ennek ellenére a második világháborúban Olaszországhoz csatolták. A horvát függetlenség nagy áldozatokat követelt az akkori vezetéstől. Az ország néhány részét át kellett adnia Olaszországnak, ehhez tartozott Kraljevica is.

hr ikon
Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 1Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 2Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 3Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 4Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 5Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 6Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 7Hosszú csobbanás az Adrián autóbusszal 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

77 800 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.