Utazás kép fő

Iszkaszentgyörgy – Felsőörs és a

Tihanyi Garda Fesztivál

Időpont: 2022. november 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első megállónk Iszkaszentgyögy, ahol a ma már magántulajdonban lévő Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastélyt látogatjuk meg, felér egy művészettörténeti időutazással. A kastélyban minden stílus jellemzői felfedezhetők a barokk kortól a 20. századi neobarokkig. Látogatásunk alkalmával megcsodálhatjuk a 18.-19. századi bútorokat, szalonokat, festményeket és eredeti freskókat. Innen a Balaton irányába folytatjuk utunkat.

Megállunk Felsőörsön, a Balaton-környék legszebb Árpád-kori, román stílusú templománál, mely szinte semmit sem változott az évszázadok során.

Végül Tihanyba látogatunk, ahol ilyenkor régi hagyomány elevenedik meg a látott halak, a gardák tiszteletére. A garda még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. Felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Természetesen megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. A Látogatóközpontban egy filmet nézünk meg, majd Apátsági rendházban található, most megújult kiállítást. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre hazaindulásig. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 4.500-5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Iszkaszentgyörgy – Felsőörs és a Tihanyi Garda Fesztivál 1Iszkaszentgyörgy – Felsőörs és a Tihanyi Garda Fesztivál 2Iszkaszentgyörgy – Felsőörs és a Tihanyi Garda Fesztivál 3Iszkaszentgyörgy – Felsőörs és a Tihanyi Garda Fesztivál 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.