Utazás kép fő

Herend – Felsőörs és a

Tihanyi Garda Fesztivál

Időpont: 2022. november 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első megállónk, Herend – Porcelanium Látogatóközpont. Ha herendi porcelánról beszélünk, az ország egyik legnevesebb, ma már hungarikumnak számító, kézzel készített remekműveiről van szó.  A Mini manufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthat be a látogató. Minden mozzanatát nyomon követhetjük a porcelán születésének. A Porcelánművészeti Múzeum, a világ legnagyobb Herendi műtárgy gyűjteménye állandó, és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai ismertetik a Manufaktúra fejlődéstörténetét, bemutatják legszebb darabjait. Innen a Balaton irányába folytatjuk utunkat. Megállunk Felsőörsön, a Balaton-környék legszebb Árpád-kori, román stílusú templománál, mely szinte semmit sem változott az évszázadok során. Végül Tihanyba látogatunk, ahol ilyenkor régi hagyomány elevenedik meg a látott halak, a gardák tiszteletére. A garda még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. Felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Természetesen megtekintjük a magyar barokk egyik legszebb remekét, az Apátsági templomot, melynek altemplomában temették el az 1060-ban elhunyt I. András királyunkat. A Látogatóközpontban egy filmet nézünk meg, majd Apátsági rendházban található, most megújult kiállítást. Valamikor a Visszhang domb volt Tihany igazi híressége. Mi is kipróbálhatjuk, halljuk-e ma még a visszhangot. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre hazaindulásig. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 4.500-5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 1Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 2Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 3Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 4Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 5Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 6Herend – Felsőörs és a 
Tihanyi Garda Fesztivál 7
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldiújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

11 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.