Utazás kép fő

A HIMALÁJA ÖLELÉSE

Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei

Időpont: 2024. február 28-március 11

Utazás: Repülővel

Találkozás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Indulás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ellátás: Teljes ellátás az egész út során (reggeli, ebéd, vacsora) + ásványvíz

Elhelyezés: 3 *-os, 4 *-os Boutique hotelekben-Kétágyas szobákban

Teljes ár: 690.000,- Ft/fő+ Repülőjegy, reptéri illetékkel+ Biztosítások

Egyágyas felár: 99.900,- Ft/fő

Program

Nepál, a végtelen hegyek országa, ahol a Himalája fenségesen nyújtózik el,  helyet adva a világ tíz legmagasabb hegycsúcsa közül nyolcnak. Kulturális sokszínűség, a fennmaradt gazdag buddhista és hindu emlékek és épületek egy varázslatos világot nyitnak meg előttünk. Utunk Nepál hegyvidékének legfontosabb térségébe, Katmandu-völgyébe visz minket.  Katmandu, Patan és Bhaktapur ősi csodálatos palotái és templomai méltán a világ legszebb ékességei. Ez egy kivételes időutazás, ahol a hihetetlenül gazdag kultúra, vallás, gasztronómia Bermudaháromszögén keresztül élvezzük ezt az elragadó országot. Meglátogatjuk a legszebb és legszentebb szakrális helyeket, gyönyörű természeti képződményeket, elcsendesedünk buddhista kolostorokban, bepillantást nyerhetünk buddhista pujákba (szertartásokba), tanításokba. Megkóstolhatjuk a tradicionális vajas teát, és a hihetetlenül finom helyi ételeket. Városnézésünk során meglátogatjuk a helyi kis kézműves manufaktúrákat, vásárolhatunk számos gyönyörű ajándékot. Majd utunk végén megcsodáljuk a Himalája hófedte csúcsait.

1. nap:

Elindulunk a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről és átszállás után megérkezünk a Nepál fővárosába, Katmanduba. Megérkezéskor felvesszük a beutazáshoz szükséges vízumot, majd a szállásunkra igyekszünk. A szobák átvétele és egy rövid felfrissülés után, felfedezzük a környéket. Tiszteletünket tesszük a Kis-Tibet néven ismert, a Világörökség részéhez tartozó Boudhanath sztúpánál, ami Nepál legnagyobb buddhista sztúpája. A sétát követően elfogyasztjuk wellcome-vacsoránkat az egyik helyi autentikus ételeket felszolgáló étteremben. Első szállásunk 3 napra Katmandu belvárosában egy 4*-os boutique hotelben lesz.

2. nap:  

Bőséges reggelinket a szállodában költjük el. Ezt követően külön busszal indulunk felfedező utunk első állomására, a szent Bagmati folyó partján fekvő egyik legismertebb hindu kegyhelyhez, Pashupatinathoz. Majd a következő látnivalóhoz igyekszünk, a legősibb és legszebb királyi városba, Bhaktapurba. Építészeti remekművei, buddhista templomai elvarázsolják az embert. A macskaköves utcák apró kézműves műhelyeket rejtenek, ahol fazekas, fafaragó mesterek tevékenykednek. Egy kellemes helyi családi szálloda étteremében fogyasztjuk el ebédünket. A visszaúton (jó idő esetén) buszunkkal felkapaszkodunk a közeli Nagarkotra. A 2200 méteren fekvő kisvárosból tiszta időben a Himalája számos nyolcezer méteres csúcsa megcsodálható, köztük akár a Csomolungma (Mount Everestet) is. Időzünk egy kicsit a hegyek ölelésében. Vacsora egy helyi ízeket kínáló étteremében, Katmanduban lesz.

3. nap:

A napunkat (reggelink elfogyasztása előtt) a szent Boudhanath sztúpánál kezdjük, ahol részt veszünk egy tisztító szertartáson, egy buddhista imádságon. Sétálunk pár kört, beleolvadunk a helyi forgatagba, és elkortyoljuk tejes teánkat. Visszatérünk a szállodába, ahol megreggelizünk és elindulunk egész napos programunkra. Jó idő esetén kirándulunk egyet Chandragiri hegyén lévő kilátóhoz. Kabinos felvonóval feljutva, a kilátó tetejéről lehetőségünk lesz megcsodálni a gyönyörű tájat. A következő állomásunk a tibeti buddhizmus egyik különleges zarándokhelye, Parphing. Az apró barlangokban a tibeti buddhizmus kiemelkedő képviselői gyakoroltak. A környék kolostorai misztikus bölcsességet árasztanak. Ezen a szép szakrális helyen elcsendesedünk, a letűnt mesterek nyomában. Ebédünket egy helyi étteremben költjük el. Délután látogatást teszünk Patan „a szépség városa” ősi, pompás királyi városában. A főtéren a letűnt korok remekműveit fedezzük fel templomok és kolostorok épületein. A kiváló nevar építészet lenyűgöző alkotásait méltán nyilvánította az UNESCO a Világörökség részének. Vacsora a szállodában.

4. nap:

Egy különleges tisztító szertartáson veszünk részt, Katmandu híres buddhista kolostorában.  Egy fél napot töltünk a szentélyben, ahol megismerkedünk a szerzetesek világával, hétköznapjaival, életével. Fantasztikus belső utazás részesei lehetünk. Lámavezetőnk a szertartás végén áldásban részesíti a csoportot. A Puja (buddhista szertartás) végén, a szerzetesekkel együtt fogyasztjuk el, szerény ebédünket, autentikusan ugyanazt az ételt becsüljük meg, amit ők is esznek. Kolostorlátogatásunk után, visszatérve szállodánkba röviden pihenünk egyet, majd újra bevetjük magunkat a nepáli forgatagba. Kirándulunk Katmandu egyik leghíresebb és legikonikusabb ősi buddhista szent helyéhez, a híres „Majom templomhoz”, Swayambhunathoz. Az épületegyüttes az UNESCO világörökségének része.  Az imazászlókkal, templomokkal, sztúpákkal és megannyi szoborral ékesített hely, felemelő látvány. Ezt követően a szent hely másik fontos pontját, a Buddha Amideva Parkot is lencsevégre kapjuk, ahol 3 hatalmas aranyból készült buddha szobrot állítottak fel. A délutánt Katmandu Thamel negyedében töltjük, ami nemzetközi éttermekről, szuvenír és túraboltokról híres. Velünk együtt megannyi turista sétálgat és válogat a szebbnél szebb portékák közül. Mi is felfedezzük Nepál másik arcát és elvegyülünk a tömegben. Egy kitűnő helyi tameli étteremben vacsorázunk majd.

5. nap:

Reggelink elfogyasztása után elrepülünk a Himalája lábánál fekvő Lumbinibe, a „Történelmi Buddha” szülőhelyére. A hagyomány szerint itt született Gautama Sziddhártha (Sákjamuni Buddha) a buddhizmus alapítója. A hely méltán a buddhistagyakorlók egyik legfontosabb zarándokhelye. Egy kicsinyke város hatalmas energiákkal. Maya Devi-templom Buddha édesanyjáról kapta a nevét. A templom mellett található gyönyörű park, a meditáló szerzetesekkel egy békés, magasztos hangulatot áraszt. Itt sétálunk és közben merítkezünk, gyógyulunk a hely energiáitól.  Ezen a szent területen csak kolostorokat építhettek. Egy kolostor park, ami fenséges, kivételes, színes látvány az odalátogató zarándokoknak és turistáknak. Ez is az UNESCO Világörökségi része. Ebédünket egy közeli szálloda autentikus éttermében fogyasztjuk el. Majd vacsoránkat már a 3*-os szállodánkban élvezzük ki.

 6. nap:

Saját buszunkkal továbbindulunk a 884 méter magasan fekvő Pokharába, mely Katmandu után a második legnépszerűbb város. Az odavezető úton kiélvezzük a vidéki táj adta szépséget. Délután megérkezve, egy hangulatos szállodában fogadnak majd minket, a csodálatos Phewa-tó partján. Egy kellemes kávézó teraszán fújjuk ki magunkat, a tájban gyönyörködve. Elengedjük az út fáradalmait egy finom kávé és hűsítő mellett. A nap hátralevő részét a város felfedezésével töltjük. A város az Annapurna és a Dhaulagir hegyek 6-8000 méteres hófehér csúcsai közt fekszik. Pokhara kedvelt turista és hegymászó desztináció. Városközpontja hangulatos kávézókból, éttermekből, és igényes boltokból áll. Az ebédünket és a vacsoránkat a helyi ízeket felsorakoztató éttermekben fogyasztjuk majd el.

7. nap:

Szállodai reggelink után Nepál második legnagyobb taván a festői Phewa-tavon hajókázunk és élvezzük a táj gyönyörűségét. Félúton megállunk egy kis szigeten, ahol a pici Varahi hindu templomát (Barahi mandir) érintjük. Bármily kicsi is a sziget, ez Pokhara egyik legfontosabb hindu vallási emléke, amelyet a hindu isten Vishnu tiszteletére építettek. Naponta több száz hívő hajózik át a templomba, hogy áldást kapjon a papoktól, és felajánlásokat tehessen. Innen hajózunk majd tovább a Phewa –tó fölé magasodó dombon található szent Világbéke – pagoda felé. A szentélyhez, egy felfelé vezető kanyargós lépcsőn jutunk fel, ha valakinek ez megterhelő lenne, természetesen taxival is felmehet a csodálatos kilátásáról is ismert hófehér Japán-, vagy Világbéke-pagodához. Körbejárva a pagodát az Annapurna hegyvonulatainak látványa és a Phewa-tó tárul elénk. Feltölt minket mindazzal a békével és nyugalommal, amiről ez a hely méltán híres. A visszahajózunk Pokhara belvárosába, ahol egy kellemes teraszról élvezzük ebédünket. Délután sétálunk a különleges hangulatú belvárosban. Meglátogatunk egy kis buddhista templomot, ahol részt veszünk egy autentikus hangtál meditáción egy helyi láma vezetésével. Vacsoránkat egy nagyon barátságos, isteni indiai ételeket felszolgáló családi étteremben költjük el.

8. nap:

Reggeli a szállodában, majd felkeressük Pokhara további látványosságait, és szent helyeit. Első állomásunk a Davis vízesés, egy elbűvölő természeti szépség, amit egy buja növényzetű park vesz körbe. Innen vezet tovább utunk a Gupteshwor-barlanghoz, ami egy egyedülálló geológiai képződmény. Kalandos rövid barlangtúránk, kis folyosókon és kamrákon vezet át, a barlang belsejében összpontosuló vízeséshez. A hely egyedisége nem csak abból áll, hogy csodás karsztjelenségeket, cseppköveket láthatunk, hanem hogy a természet energiái és szépségei összefonódnak a spiritualitás mélységeivel is.  A hely Shiva lingam szimbólumának energiáit rejti, ami nem más, mint Siva teremtő erejének jelképe. Ez a hely tehát egy különleges hindu szent zarándokhely, mely gyógyító és teremtő energiáiról híres. Végül délelőtti túránk az ikonikus Lord Shiva-szobránál ér véget, ami az isteni erő szimbólumát és az eredetiség csodáját hirdeti. A fenséges kilátást, a természet egyedülálló ajándékát, a spirituális energiák és kultúrák összefonódásának harmóniáját tapasztaljuk meg. Utolsó ebédünk a város egyik kedvelt éttermében ér minket. Délután útra kelünk és Sarangkot településig utazunk, ahol eltöltünk két éjszakát. Az 1600 méteren lévő a 3*-os szállásunkon lehetőségünk lesz kicsit hosszabban pihenni, a tiszta levegőt és a fenséges naplementét élvezni. Vacsora a szállodában.

9. nap:

Korábban kelünk, és szállodánk tetőteraszáról egy felejthetetlen napfelkeltében lesz részünk. A karnyújtásnyira elterülő Himalája lélegzetelállító hófödte csúcsait világítja meg a felkelő nap. Utrakelünk és az Annapurna hegy lábánál lévő kis hegyi falvak között túrázunk, feltöltve magunkat a természet tiszta energiáival. Ebédünk egy helyi étteremben lesz. Ezen a szálláson lehetőségünk lesz kicsit jobban kifújni magunkat. Napközben relaxálunk és energiával töltődünk a tradicionális nepáli hangtálak hangjai által.  Vacsora egy nepáli étteremben lesz.

10. nap:

Utoljára magunkba szívjuk utolsó himalájai napfelkelténk energiáit, színeit, ami örökre bevésődik emlékeink közé. Reggeli után visszatérünk Pokharába, majd onnan repülünk vissza Katmanduba, utolsó nepáli szállásunkra, egy 3*-os boutique hotelbe, ami közvetlenül a Boudhanath sztúpa mellett lesz, rálátással a fantasztikus nagy sztúpára. Meglátogatjuk Katmandu ősi királyi belvárosát, a Durbar teret (vagy „Palota tér”), ahol a város legszebb templomai, és épületei vannak. A kiadós sétát pihenésképpen egy kellemes autentikus ajurvédikus masszázzsal zárjuk. Végül egy kitűnő vacsora következik az egyik helyi nepáli étteremben.

11. nap:

Reggel korán résztveszünk a nagy sztúpa egyik buddhista szentélyében egy rövid szertartáson, ahol áldást kapunk a helyi szerzetesektől. Délelőtt a Thangka (kézzel készített buddhista festmények) festő műhely bemutatóján megismerkedhetünk a festő manufaktúra minden titkával. Majd utolsó bevásárló körutunkra indulunk Thamelbe, hogy beszerezzük a szebbnél szebb ajándékokat. Ebédünket egy turisták körében ismert és kedvelt hangulatos nepáli étteremben fogyasztjuk el. Kora délután visszatérünk szállásunkra. Az esti záró vacsorát szállodánk csodás teraszán költjük el, előttünk a nagy sztúpa felejthetetlen látványával.

12. nap:

Reggeli indulás Katmanduból, majd átszállás után megérkezés a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre. Várható hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  •         Nepáli vízumot,

  •         Utazásokat, reptéri és egyéb transzfereket,

  •         Szállásokat az összes helyszínen,

  •      Teljes panziós ellátást (reggeli, ebéd, vacsora),

  •         Kinti és magyar idegenvezetést, fordítást,

  •         Szervezési díjakat, szertartásokat, tanításokat,

  •         Belépőjegyeket.

 

Külön fizetendő:

  •         Repülőjegy,

  •         Baleset és Sztornó biztosítás,

  •         Egyéni felajánlások, adományok a kolostorokban, szent helyeken.

 A programok sorrendje változhat az időjárás és a belső repülőjáratok esetleges változásának függvényében!

 Részvételi díj: 759.000,- Ft/fő+Repülőjegy illetékekkel+ Biztosítás 

Akciós ár: 690.000,- Ft/fő+ Repülőjegy illetékekkel+Biztosítás

Repülőjegy illetékkel: 394.500,-Ft-tól

BBP+storno biztosítás: 30.000,-Ft/fő

Egyágyas felár: 99.900,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 1A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 2A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 3A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 4A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 5A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 6A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 7A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 8A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 9A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 10A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 11A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 12A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 13A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 14A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 15A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 16A HIMALÁJA ÖLELÉSE
Nepál hétköznapi és spirituális rejtelmei 13 nap/ 12 éjszaka 17
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.