Utazás kép fő

ADVENT FÉNYEI

Pannonhalma és Győr

Időpont: 2023. december 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

Program

Ezer évvel ezelőtt Géza fejedelem Itáliából és Csehországból érkező bencés missziósokat telepített le Pannónia Szent Hegyén. A szerzeteseket Szt. István a keresztény eszmék terjesztésével és az európai kultúra meghonosításával bízta meg. A Szt. Márton tiszteletére emelt monostor századokon át a magyar egyházi és kulturális élet egyik fellegváraként működött. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját.

A tárlatvezető végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja az apátsági templomot, az altemplomot, a kerengőt a könyvtárat, és a nemrég átadott kincstárat.

Délután Győrt keressük fel. Sétánk során kívülről megismerkedünk a városházával, a színház épületével, a Karmelita templommal és kolostorral, valamint a belváros számos szép műemléki épületével. Belülről pedig felkeressük a Káptalandomb látnivalóit: Püspökvár – Toronykilátó, Legenda Aurea - Ereklyék vonzásában: a Szent László hermát és a Könnyező kegyképet bemutató, interaktív kiállítás, Boldog Apor Vilmos emlékkiállítás, Jaurinum - a Győri Székesegyház Kincstára, A Nagyboldogasszony Székesegyház. A Káptalandomb, a Duna és Rába találkozásánál fekvő hordalékkúp Győr legősibb része, mai képe majd három évezredes fejlődés eredménye. 2020. március 24-én nemzeti emlékhellyé nyilvánították. Vállalkozóbbak a torony tetejére is feljuthatnak, ahonnan Győr panorámájában gyönyörködhetnek. Programunk végeztével természetesen lehetőség lesz az adventi vásár forgatagában sétálgatni. A Széchenyi téren, ahol már állni fog a város karácsonyfája, a Betlehem, az óriási adventi koszorú, a Mikulás szánja, és a többi jól megszokott ünnepi kellék. A belvárosi utcákon a fényfüzérek mellett az idén is láthatóak lesznek a különböző, kivilágított formák. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulat, a Baross úton a gasztronómia, a Széchenyi téren a meghittebb programok és a kézműves vásár, míg a Dunakapu téren a szórakoztató attrakciók kapnak főszerepet.

Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 7.500,- Ft.

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
ADVENT FÉNYEI - Pannonhalma és Győr  1ADVENT FÉNYEI - Pannonhalma és Győr  2ADVENT FÉNYEI - Pannonhalma és Győr  3ADVENT FÉNYEI - Pannonhalma és Győr  4ADVENT FÉNYEI - Pannonhalma és Győr  5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.