Utazás kép fő

BÉCS – HOFBURG

Időpontok: 2024. március 15.                                            

Utazás:   autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás:    6.30 órakor

 

Folyamatos utazás Bécs belvárosáig, ahol egész napos szabadidő áll rendelkezésre, vagy fakultatív program keretében a Hofburgot lehet megnézni (Belépő: kb. 20 €/fő, Az ár tartalmazza a belépést a Sisi Múzeumba, a Császári Apartmanokba és az Ezüst Gyűjteménybe (audioguide vezetéssel, magyar nyelven) (az ár tájékoztató jellegű változhat)

A Hofburg több mint 600 éven át a Habsburg-dinasztia rezidenciájaként működött. A világ egyik legnagyobb palotakomplexuma. A legrégebbi részek a 13. századból származnak.  A berendezett szobák Ferenc József és Erzsébet császárné életének korát idézik. A lakosztályok mellett kiemelt szerepet kap a Sisi Múzeum, amelyben Erzsébet személyes használatú tárgyai mellett azt is láthatjuk, hogyan lázadt az udvari szertartási rend ellen, miként menekült a szépség kultuszába és miért volt annyira fontos számára, hogy olyannyira karcsú maradjon.

 A császári háztartás egykori kincsei ma az ezüstkamrában csodálhatók meg. Az értékes üveg-, ezüst- és porcelántárgyak mellett az udvari konyhában használatos, a sütéshez és a főzéshez szükséges kellékeket is megnézhetjük.

A látogatás után szabadidő áll rendelkezésre, mely alatt megtekintésre ajánljuk Bécs belvárosának nevezetességeit: Stephansdom, Votivkirche, Kärtnerstrasse, Városháza vagy vásárlási lehetőség.

Visszaindulás 17 órakor a Szépművészeti Múzeumtól. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő

Akciós ár: 12.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Programváltoztatás jogát fenntartjuk!

undefined ikon
BÉCS – HOFBURG 1BÉCS – HOFBURG 2BÉCS – HOFBURG 3BÉCS – HOFBURG 4BÉCS – HOFBURG 5BÉCS – HOFBURG 6BÉCS – HOFBURG 7BÉCS – HOFBURG 8BÉCS – HOFBURG 9
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.