Utazás kép fő

PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT

Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu

Időpont: 2023. május 29. (hétfő)

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Vekerd egy félreeső falu, Hajdú-Bihar megye legkisebbike. Eme gyöngyszem huszonöt-ezer tő pünkösdi rózsából ontja az illatot. Innen évi 100 000 virág kerül a hollandiai virágtőzsdére (Aalsmer), Ausztriába és köszön vissza boltok, hotelek asztalain. Ez a kis csoda 4 hektáron terül el. Festői táj társul a kellemes felszálló virágillathoz.

Innen Zsákára visz az út. Itt található a páratlan szépségű Rhédey-kastély, melyet gróf Rhédey Gábor építtetett 1858-ban. A kastély bástyaszerű elemekkel díszített, gótizáló romantikus építészeti stílus jegyeit hordozza magában. Magyarországon ez a kastély az egyetlen Rhédey-emlékhely. Tárlatvezetései során a látogatók bepillantást nyerhetnek a Zsákai Rhédey kastély köthető főnemesi családok - Rhédey, Almásy, Vay és Bethlen – emléktárgyaiba és azok történeteibe.

Végezetül pedig Berettyóújfaluba látogatunk, ahol a megye második legnagyobb zsinagógája várja gyönyörűen felújítva a látogatókat. Itt található a szintén felújított Bihar Múzeum. Gazdag régészeti, helytörténeti gyűjteményén kívül a hajdúk emlékeivel is megismerkedhetünk. A múzeum 8 termes állandó, valamint időszakos kiállításokkal is várja az érdeklődőket. A városban található  a híres zeneszerző Liszt Ferenc egykori orgonája is. A herpályi Csonkatorony, az egykori Herpály nevű település 12. században román stílusban épült monostorának maradványa. Hajdú-Bihar megye legrégebbi építménye, amely Berettyóújfalu határában látható.  Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Megtelt
PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT
Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu 1PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT
Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu 2PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT
Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu 3PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT
Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu 4PÜNKÖSD A RÓZSÁK KÖZÖTT
Vekerd – Zsáka - Berettyóújfalu 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.