Utazás kép fő

BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ

ÉS KISTAPOLCSÁNY

Időpont: 2024. szeptember 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Az egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélya az ősparkkal övezett domb tetején álló festői, romantikus stílusú Bajmóci kastély. A pompás látványt nyújtó 365 ablakos várkastély romantikus benyomását a palota és kápolnarész, valamint a kecses tornyok is erősítik. A kastély termeiben jórészt eredeti berendezési tárgyakat láthatunk, művészi faburkolatokat, értékes festményeket, bútorokat. A nemesi élet és lakáskultúra, hagyományainak és a középkori fegyverek bemutatása mellett az európai művészet emlékeit is közszemlére teszik. A kastély egyik legszebb terme az ún. Aranyszalon, melynek aranyozott mennyezetét 183 angyalka arca díszíti. A Kékszalon falán pedig magyar királyok alakjai láthatók, a mennyezetén pedig a Pálffy, a Thurzó család és Mátyás király címere figyelhető meg.

Kastély megtekintése után az új kilátótornyot (Sirály a fellegekben kilátó) keressük fel. A magasban kanyargó sétautakról és teraszokról a legszebb kilátás nyílik a környékre és a vár lombok közül kiemelkedő tornyaira.

Innen tovább utazunk Kistapolcsányba. A szlovákiai klasszicizmus egyik legszebb ékköveként számontartott Kistapolcsányi kastély a Zsitva folyó völgyében található. Óriási angolpark övezi a gyönyörű, árkádos belső udvarú, kupolás épületet. A látogatás során a grandiózus kupolatermen kívül hét további klasszicista stílusú terem látogatható, melyek tele vannak értékes barokk és empire bútorokkal, gyönyörű cserépkályhákkal, impozáns csillárokkal. A kastélyban találjuk az ország leggazdagabb kerámiagyűjteményét, különösen a meisseni porcelánok értékesek. Figyelemre méltó még a XVI.-XIX. századi pazar fegyverkollekció is. A hetedik terem volt a köztársasági elnökök dolgozószobája, Masaryk és Beneš elnök több személyes használati és munkaeszközével. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 35,- €

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  1BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  2BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  3BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  4BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  5BAJMÓCI KASTÉLY – SIRÁLY KILÁTÓ
ÉS KISTAPOLCSÁNY  6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.