Muhi - Ónod - Tokaj - Tarcal 


Időpont: 2021. szeptember 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától, a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Muhi határában állunk meg egy rövid emlékezésre. A magyar történelem egyik legnagyobb csapását okozó muhi csata emléke Vadász György építész és Kiss Sándor szobrász elemi erejű alkotásában tárgyiasult, amelyet 1991-ben, a 750. évforduló alkalmából avattak fel. A sírhalmot szimbolizáló mesterséges dombon fakeresztek emlékeztetnek az ütközet áldozataira és a tragikus országvesztésre. Szintén egy rövid látogatás erejéig megállunk Ónodon. A település legrégebbi történelmi műemléke a négy sarokbástyás, sok háborút túlélt végvára, az ónodi vár, mely a Sajó partján épült. A vár ma romos állapotban, de szép, kulturált környezetben szabadon látogatható. Innen Tokajba utazunk tovább. A Tokaji borvidék névadó települése a Tisza és a Bodrog találkozásánál helyezkedik el. Tokaj belvárosában, sétálva nemcsak a vidám Bacchusszal, a nagyságos fejedelemmel, II. Rákóczi Ferenccel vagy Szent István királlyal (természetesen mindhármuk szobráról van szó) találkozhatunk, számtalan műemlék épület és természetesen a megannyi borkimérés, árusító hely teszi egyedi hangulatúvá. Lehetőség lesz egy kb. 50 perces sétahajózásra is a Bodrogon, hogy a vízről egy egész más arcát is felfedezhessük a városnak.

A sétahajóra a jegy ára 1600,- Ft/fő.

Utolsó programunk Tarcal lesz, ahol 2015. március 25-én került felállításra az Áldó Krisztus szobra. A szobor öt gránittömbből áll, mely 8,5 m-es magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra! Egy lépcsősoron, vagy egy kényelmesebb szerpentinen felkapaszkodva nem csak a különleges szobrot csodálhatjuk meg, hanem egy páratlan panorámában is gyönyörködhetünk. Innen is megcsodálhatjuk a bányató türkizkék színét, bátrabbak le is sétálhatnak a tóhoz. Innen indulunk haza, várható érkezés Budapestre 19 óra körül.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.