Utazás kép fő

SZOMOLYA ÉS EGER

Az egri vár napja

Időpont: 2023. október 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Szomolyán kezdjük mai programunkat. Magyarországon itt maradt fenn a legtöbb riolitba vájt barlanglakás. Bútorzatuk a környékbeli barlanglakásokból származik, és hűen mutatja be az itt élők dolgos, meglehetősen sivár mindennapjait. A bútorok mellett különböző használati tárgyakat is bőséggel láthatunk, melyek nemcsak a barlanglakások, hanem az egész Bükk alja lakóira jellemzőek voltak. Szomolya ritka természeti látnivalóval is büszkélkedhet. A falu határában járható végig a Szomolyai Kaptárkövek Tanösvény. A Kaptár-völgyben a nyolc nagyobb kőkúpra tagolódó riolittufa vonulat az ország legtöbb fülkével rendelkező kaptárkő csoportja.

Ezen a napon Egerben elsősorban a legendás egri várral ismerkedünk meg, a Dobó István vármúzeum kiállításainak segítségével. A vár történetének megismerése mellett egy fegyver gyűjteményt, és a kazamata kiállítást is lehetőség lesz megnézni. Láthatjuk a Hősök termét Dobó István vörös márvány síremlékével, valamint egy börtön kiállítást is. Nem utolsó sorban Gárdonyi Géza sírja előtt is leróhatjuk tiszteletünket. Majd a belváros területén teszünk egy sétát, érintve legismertebb épületeit, látnivalóit. Szabadidő alatt további sétákra is nyílik lehetőség, vagy megebédelni valahol. Várható visszaérkezés 20-21 óra között.  Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő

Akciós ár: 13.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
SZOMOLYA ÉS EGER
- Az egri vár napja 1SZOMOLYA ÉS EGER
- Az egri vár napja 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.