Utazás kép fő

ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG

Időpont: 2024. május 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

Első úti célunk Garamszeg evangélikus fatemploma lesz, UNESCO Világörökségi helyszín. A kívülről óriási magtárra emlékeztető, skandináv stílusú fatemplom különleges látvány. Innen továbbfolytatjuk az utunkat Árvaváralja településre, ahol a Felvidék legmerészebb építésű vára áll, mely az Árva folyó feletti függőleges sziklabércen magasodik. Az épületegyüttes 400 éve változatlan formában áll. Az erőd három külön várrészből áll, melyek a hegyoldal szintkülönbségét követve, egymás fölé épültek. A várba rövid szerpentin út vezet, majd a felvonóhídon át egy hosszú alagúton keresztül jutunk az alsóvár udvarára.

Múzeumában a tulajdonos főúri famíliák tagjait ábrázoló festmények, szobrok, ruhák, fegyverek, trófeák, gazdag ornitológia gyűjtemény, XV. századi freskók láthatók. A vár kápolnájában a Thurzó család sírboltja látható.

Következő úti célunk Vlkolinec. Az útikönyvek a Felvidék leglátványosabb hagyományos építkezésű településeként emlegetik, szintén Világörökségi helyszín. Nem skanzen, hanem lakóhely, ahol ma is élnek. A faluban 45 jellegzetes, kőalapú, agyaggal kent falú, zsindelyes paraszti kis ház látható. Vlkolinec látnivalója még katolikus temploma, melyet 1875-ben építettek fel és Szűz Mária Meglátogatásának van szentelve. Közvetlenül előtte egy kis harangláb magasodik, melyet 1770-ben emeltek. A faluban tájházakkal is találkozhatunk, amelyek eredeti bútorokkal és háztartási eszközökkel vannak berendezve. Több épületben galéria, ajándékbolt található.  Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 20,- €/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP+Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG 1ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG 2ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG 3ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG 4ÁRVA VÁRA – VLKOLINEC GARAMSZEG 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.