Utazás kép fő

PIRAN ÉS PORTOROZ

SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI

Időpont: 2024. július 13-14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 0.30 órakor

Program

Indulás az adott napon 00.15 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Szlovén tengerpartig rövid pihenőkkel, éjszaka a buszon. Érkezés a reggeli órákban, várhatóan 10 óra körül.

Egész napos szabadidő ezen a csodálatos helyen, melyet a szlovén tengerpart gyöngyszemének is neveznek. A fürdőzés mellett megtekinthetjük Piran kulturális örökségeit is. A domb tetején álló Szent György Székesegyházat a harangtoronnyal és Keresztelő kápolnával, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a partra. A Főtér változatos, velencei hatású épületei, a világítótorony és a parti öböl várja a sétálókat. Akinek kedve van, helyi buszjárattal átmehet Portorozba, ahol szintén közkedvelt strandok várják a turistákat. Természetesen idegenvezetőnk segít mindenben. Körülbelül 10 perc alatt átér a busz, 2-3 euró a buszjegy ára. Gyalogosan is át lehet sétálni a tengerparton, körülbelül 2,5 km, kb. fél óra. Portoroz mozgalmas nyaralóhely, nagyobb utcái tele vannak kávézókkal, éttermekkel, boltocskákkal, luxus hotelekkel és kaszinókkal. Sok a pompázatos, hófehér jacht a kikötőben. A parti sétányon számtalan remek étterem kínálja a friss halételeit, pizzáit és sült finomságait.Visszaindulás  Piránból 21 órakor. Várható vissza érkezés Budapestre a hajnali, kora reggeli órákban.

A szlovén tengerpart olyan, mintha a horvát és az olasz tengerpart szerelemgyermeke lenne, osztrák keresztszülőkkel. Ráadásul olyan ékköveket is rejteget ez a rövidke tengerpart, mint Piran, a kétnyelvű, csodás kisváros. Illetve dehogy rejtegeti! Mutogatja, hogy mindenkit ide csábítson. Piran csak arra vár, hogy felfedezzük! Mindenkit, aki felfedezi, gazdagon megjutalmazza az egyedülálló hangulatával, a nyugalmával és az évszázadok óta változatlan bájával. Itt a jelentős turizmus ellenére is minden autentikus: a házak és az emberek.

Az Adriai-tenger itt tiszta és gyönyörű színű.Egy-két ház teljesen olyan, mint a velenceiek. A sikátorok is olyanok, mintha Velencében járnánk. Piran a szlovén tengerpart ékköve. Kétnyelvű város, ahol a szlovén mellett az olasz is hivatalos nyelv. Ezt mutatja az is, hogy a táblákra is mindkét nyelven fel van írva minden. Az óváros egy félszigetre épült, ahol kis helyen sok ház található. Teljesen autómentes övezet, hiszen keskeny, sikátoros utcák vannak, ráadásul lépcsőkkel, emelkedőkkel tarkítva. A dombon Szent György temploma áll. Viszonylag nagy kikötőjében rengeteg kis vitorlás ringatózik. A kikötő mellett végigsétálva vezet az út a fő térre és az óvárosba.

Részvételi díj: 34.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 24.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 1.980, - Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
PIRAN ÉS PORTOROZ - SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI 1PIRAN ÉS PORTOROZ - SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI 2PIRAN ÉS PORTOROZ - SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI 3PIRAN ÉS PORTOROZ - SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI 4PIRAN ÉS PORTOROZ - SZLOVÉN TENGERPART ÉKKÖVEI 5
AkcióföldönNon-Stop utazásújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

24 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.