Utazás kép fő

WIENER NEUSTADT ÉS A SEMMERING VARÁZSA

Időpont: 2022. december 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

Első állomásunk Wiener Neustadt - Bécsújhely, főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostsági főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély.

A városnézés után autóbusszal utazunk tovább és felkeressük Maria Schutz búcsújáró templomát, amely 13-15. századi alapokon nyugszik. A templom 1738-ban épült, egy csodatévő és gyógyító forrás fölé. 1925 óta a zarándoktemplom és egyben kolostor is. A bécsi Stephansdom keresztjének magassága 2,85 m és a Maria Schutzban lévő ezzel szemben 4,16 m magas. A nap lezárásaként a Világörökség részévé nyilvánított Semmeringre buszozunk. Innen tudjuk megközelíteni a „20 Schillinges kilátópont”-hoz vezető erdei turistautat, amelyen rövid gyaloglás után elénk tárul az a látkép, ahonnan a Semmering jelképévé vált legismertebb szakasz szépségeiben gyönyörködhetünk. A séta után a település központjába igyekszünk, ahol lehetőség van a Magic Mountain X-press nevű, 6 személyes kabinos felvonóval 1340 m magasságra feljutni, melyet több helyen Európa legmodernebbjeként emlegetik. A hegyről való visszatérés után szabadidő áll rendelkezésre, amely alatt Semmering patinás szállodái között lehet sétálni, közben felfrissíthetjük tüdőnket a tiszta, jótékony hatású hegyi levegővel. Utolsó programként kimegyünk a pályaudvarra ahonnan kb. 30 perces vonatozással érkezünk meg célállomásunkra, Payerbach-re. Lenyűgöző panoráma tárul elénk: mint egy hatalmas terepasztal, hegyekkel, völgyekkel és a hidakon, alagutakon átrobogó vonatokkal. Ezt a vasútvonalat elsőként Ferenc József és Sissi próbálhatta ki. Itt újra buszra szállunk és elindulunk haza. Várható visszaérkezés Budapestre 21 - 22 óra között.

Belépők: kb. 25-30,- €/fő

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

at ikon
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

12 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.