FEDEZZE FEL TÖRÖKORSZÁG MESÉS VILÁGÁT, KAPPADÓKIA

2021.09.30 - 10.07.

8 NAP / 7 ÉJSZAKA

139.990,- Ft/fő

Kappadókiai körutazásunk igazi csemegének ígérkezik annak, aki egy igazán egyedülálló úti célon töri a fejét. Ennek során felfedezheti a különlegesnél különlegesebb helyszíneket: a tufakúpokkal büszkélkedő, semmire sem hasonlító, misztikus, holdbéli tájat, a tündérkémények mesebirodalmát, karaván menedékhelyet, az iszlám művészet és építészet kincseit.

A PROGRAM TARTALMAZZA:

 • Foglalási díj, Repülőjegy oda-vissza,
 • Repülőtéri illeték, Feladott-és kézipoggyász,
 • Transzferek, Minőségi, 4 és 5* szállások,
 • Reggeli, Magyar nyelvű csoportkísérőt

1. nap

ÉRKEZÉS ANTALYÁBA

Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén.

2. nap

MEVLANA-KOLOSTOR – KAPPADÓKIA

Reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Itt található Mevlana sírja. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. A kolostor, amely ma az Iszlám Művészet Múzeumának ad otthont, a török iparművészet kincseinek gyűjteménye. Ezt követően tovább indulunk a mesés Kappadókiába, amely az elkövetkezendő napok célállomása lesz. Szállás Kappadókiában a következő 3 napban.

3. nap

KAPPADÓKIA, MAJD SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV

Kappadókia területe bizarr sziklakúpokkal teletűzdelt fantasztikus holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. A tájat egy vulkán alakította ki, amelyből az ismételt kitörések során rengeteg vulkáni hamu rakódott a területre. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. A nap első felében ezeket a csodákat keressük fel. Majd szabadidő vár Önre vagy tartson velünk félnapos fakultatív kirándulásra. Szállás Kappadókiában. 

4. nap

GÖREME

Göremében, a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll, mely képződmények úgy néznek ki a sok lyukkal, mint egy hangyaboly. Ezt követően a szerzetesek völgyének vagy tündérkémények völgyének is nevezett Simeon-völgybe látogatunk. Ez a táj a tíz méter magas, és csoportokban vagy magányosan álló tufakúpok eredeti és tökéletes kompozíciójával mindenkit bámulatba ejt. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál élvezhetjük (kívülről) a tájra nyíló csodálatos kilátást. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). A nap végén sétát teszünk Avanosban, mely fazekas remekműveiről híres. Szállás Kappadókiában.

5. nap

SULTANHANI – ANTALYA

Elhagyjuk Kappadókia varázslatos-időtlen világát és Sultanhaniba, a híres szeldzsuk karavánmenedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Ezt követően a festői tájat teljes mértékben meghatározó, csodálatos Taurus-hegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó három éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.

6. nap

ANTALYA – KARPUZKALDIRAN-VÍZESÉS

Ezen a napon Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a Yivli Minaretet és az óratornyot a Kalekapsi téren. A séta folyamán alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer kereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik, és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez, ráadásul egy divatbemutatót is megtekinthetünk. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiranvízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

7. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Ezt a napot a szállodában töltheti kedvére. Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében. Szállás Antalya környékén.

8. nap

HAZAUTAZÁS

A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

HOTELEK

Belek Beach, Dinler Nevsehir,Dinler Ürgüp, Mustafa Hotel

Igyekszünk ezekben a hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Javasoljuk a Kultúra- és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az utazás leírásában szereplő, alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat. Ár: 49 990 Ft/fő

FONTOS INFORMÁCIÓK

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést!

AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZA

Egyágyas szoba felár

47.990 Ft / fő

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Kultúra-és vacsoracsomag

49.990 Ft / fő

Tartalmazza az alap kirándulásokhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat

Baleset- és poggyászbiztosítás

4.560 Ft / fő


Útlemondási biztosítás

3.900 Ft / fő


FAKULTATÍV PROGRAMOK

 • Hőlégballonozás 225€/fő
 • Dzsip szafari Kappadókiában 50€/fő
 • Hamam (török fürdő) 35€/fő
 • Török est 45€/fő
 • Ortahisar és a Szerelem Völgy (félnapos, ebéddel) 55€/fő vagy: Ihlara -völgy és a föld alatti város (egész napos, ebéddel) 55€/fő
 • Sema (dervistánc) 20€/fő
 • Alanya (egész napos, ebéddel) 55€/fő
 • Aspendos és Manavgat hajókirándulás (ebéddel, egész napos) 55€/fő
 • Manavgat hajókirándulás (ebéddel, egész napos) 45€/fő
 • Zöld kanyon (ebéddel, egész napos) 55€/fő
 • Perge ősi városa & Archeológiai Múzeum (egész napos ebéddel) 55€/fő
 • Erciyes hegység (egész napos, ebéddel) 55€/fő
 • Ebéd 15€/fő/nap

Minimum létszám (10 fő) szükséges a fakultatív programok megrendezéséhez. Nem biztos, hogy mindegyikre sor fog kerülni, ez egy tervezet, pontos információ a helyszínen kapható. Az is elképzelhető, hogy más lehetőségek is felkínálásra kerülnek. A változtatás jogát fenntartjuk! 

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3Utazás kép 4Utazás kép 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.