Utazás kép fő

SZEGED – SZATYMAZ - FEHÉR-TÓ

Lótuszvirágzás idején

Időpont: 2022. július 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Ezúttal elsősorban Szeged természeti szépségeit, látnivalóit keressük fel. Napunkat Szatymazon kezdjük, itt épült fel a Tisza völgyi bemutatóház, melynek állandó kiállítása, az Alsó – Tisza - vidék védett természeti értékeit mutatja be. A közelében található a Fehér–tó, Magyarország legnagyobb szikes tava. Gazdag madárvilága (mintegy 280 faj) és ősi növényzete miatt fokozottan védett, de vezetővel látogatható terület. Mi is egy szakvezető segítségével ismerkedünk ezzel a vidékkel. A látogatás során végigsétálunk a mintegy két km hosszú Sirály tanösvényen, melynek egyik állomása a Beretzk kilátó.

Innen Szegedre utazunk, ahol megállunk a belvárosban található Víztoronynál, mely annak ellenére, hogy ma is működik, látogatható. Az ipartörténeti különlegességet egy szépen kialakított park veszi körül. Színes szódavizes üvegek, fizikatörténeti kiállítás és a víztorony tetejéről kitáruló pompás panoráma fogadja a lépcsőmászást felvállaló turistákat. Ezután a Botanikus Kertet látogatjuk meg, melynek fő nyári látványossága a Lótuszos tó. Az indiai lótusz mellett tavirózsát, vízi jácintot, és több más vízinövényt is láthatunk a tóban. A szegedi Füvészkert tavában található Közép-Európa legnagyobb, szabadtéri indiai lótusz állománya. 1932-ben egyik gyűjtőútja során Győrffy István talált rá az indiai lótuszra az Óföldeáki Návay-kastély parkjában. Az itt található tóból származtak az első füvészkerti tövek, melyeket lovas kocsin szállítottak a Füvészkertbe. Évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünnepeljük. Ezen a napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik a kelet varázsát. Természetesen a kert számtalan egyéb látnivalójával is megismerkedünk. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépők: kb. 3.500,- Ft/fő

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
SZEGED – SZATYMAZ - FEHÉR-TÓ
Lótuszvirágzás idején 1SZEGED – SZATYMAZ - FEHÉR-TÓ
Lótuszvirágzás idején 2SZEGED – SZATYMAZ - FEHÉR-TÓ
Lótuszvirágzás idején 3SZEGED – SZATYMAZ - FEHÉR-TÓ
Lótuszvirágzás idején 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

10 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.