Utazás kép fő

ADVENTI VARÁZSLAT

NAGYVÁRADON

Időpont: 2024. december 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Advent időszakában a gyönyörű szecessziós épületekkel körülvett Szent László tér (Piata Unirii) hangulatos fényárban pompázik. A város főtere karácsonyi ékszerdobozként vidám, színes forgataggal csábít korcsolyázásra, kürtöskalács és forralt borkóstolóra, de találkozhatunk a téren játékárusokkal, édességpultokkal, valamint nagyszínpadon fellépőkkel is. Miben más a nagyváradi vásár? A hangulatában és az ízében mindenképp. Helyi finomság itt a palacsintához hasonló sütőtökös rétes, töltött káposzta aranysárga puliszkával, ráadásként a kürtőskalács friss, ropogós és hatalmas. A hidegben jól eshet egy pohárka helyi szilvapálinka. A házak falán fényjáték fut, pörög az óriáskerék. Fényfüzérek díszítik a fenyőfát és a környező bokrokat. A téren kialakított színpadon gyermekprogramok várják a kicsiket, bőven van műsor, mindenki megtalálja a kedvére valót. 

Elutazás reggel 6.30 órakor. Először a Szent László székesegyházat és kincstárát látogatjuk meg, ahol szent királyunk egyik hermáját őrzik. Ezután a belvárost keressük fel. Elsétálunk az ortodox katedrális ismertebb nevén a Holdas templom mellett, melynek harangtornya 55 méter magas. Megtekintjük még a Fekete Sas palotát, a Zsinagógát és a Garasos-hidat. Innen a hat éven át restaurált Várhoz buszozunk, melynek katolikus templomában és temetőjében nem kevesebb, mint hét király talált örök nyugalomra, köztük a legendás László király. Megcsodáljuk a szépen rendbe hozott termeket, a vármúzeumot, a fogadóépületet. A várudvar az egyik nagyváradi karácsonyi helyszín, így már itt felmelegíthetjük magunkat egy finom forralt borral. Városnézésünk és a vár meglátogatása után szabadidő az adventi vásár forgatagában. Szabadidőre ajánljuk még a következőket: Városháza tornya, Szecessziós Múzeum. Visszaindulás Budapestre 17.30 órakor. Várható visszaérkezés 21-22 órakor. Belépő jegy: kb. 40 Lej  

Részvételi díj: 23.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 16.490,- Ft/fő

(2024 szeptember 30-ig történő befizetés esetén!)

2024. október 1-től 17.490,-Ft/fő

Biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENTI VARÁZSLAT
NAGYVÁRADON 1ADVENTI VARÁZSLAT
NAGYVÁRADON 2ADVENTI VARÁZSLAT
NAGYVÁRADON 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

16 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.