Utazás kép fő

Mária születésnapja - Legendás Mária kegyhelyek

MARIA SCHUTZ ÉS MARIAZELL

Időpont: 2024. szeptember 8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Program

Elsőként megtekintjük a Semmering ékszerdobozát, Maria Schutzot. A kéttornyos, impozáns templom barokk stílusban épült egy csodatevő, gyógyító forrás fölé. Az épület elől csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, melynek egyik   legimpozánsabb látványossága a völgyhíd. A hely specialitása a fánk. A templom melletti kis vendéglőkben, fánkos bódékban barackízes óriás fánkot is kóstolhatunk.

Európa egyik leghíresebb búcsújáróhelye a magas hegyekkel övezett kisváros, Mariazell, mely a magyarok számára különös jelentőséggel bír. A legenda szerint Nagy Lajos magyar király Amurát szultán elleni ütközete előtt a Celli Máriához könyörgött: adjon valami jelet neki, merje-e vállalni az ütközetet a törökök túlerejével szemben. A történet így kezdődik, és aki eljön, megtudja, hogyan folytatódik. Látogatásunk alkalmával felkeressük a kegytemplomot. A kupolatérből megközelíthető kincstár (Schatzkammer) legértékesebb kincse, egy fára festett ikonszerű Mária-kép, melynek keretét magyar és lengyel királyi címerek díszítik, ezt a képet ajándékozta 1370 körül a templomnak Nagy Lajos király. Egy séta során látni fogjuk a kálváriát, és a szent kutat is. Szabadidő keretében lehetőség nyílik Mariazell házi-hegyére, a Bürgeralpera is feljutni. A város központjából pár perc alatt felrepít a kabinos felvonó a hegy tetejére, ahol két hütte, egy csodás körpanorámát nyújtó kilátótorony és egy favágó élménypark várja a látogatókat.  Megismerkedhetünk a város híres termékeivel is. A város egyik különlegessége a Pirker család mézesüzeme, melyet az 1800-as években hoztak létre, és ahol azóta is generációról generációra sütik a legfinomabb és legdíszesebb mézeskalácsokat. Az Arzberger Likőrüzemében 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Mintaboltjukban remek ajándékokat szerezhetünk be. Belépők: kb. 10,- €, + felvonó kb. 30,- €. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 22-23 óra között.

Részvételi díj: 24.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 18.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Mária születésnapja - 

MARIAZELL - MARIA SCHUTZ 1Mária születésnapja - 

MARIAZELL - MARIA SCHUTZ 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.