Utazás kép fő

JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS

KELEMÉR

Időpont: 2022. október 31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Kulturális és természeti adottságokban gazdag terület, az ország legmagasabb vidéke, ahol a természeti szépségek sokasága várja a turistákat. Két Nemzeti park területét is magába foglalja. (Aggteleki és a Bükki NP) Három világörökségi helyszín is található a régióban, Aggtelek, Tokaj és Hollókő.

Program

 Mai programunkat Kleméren kezdjük. A településen élt a híres papköltő, Tompa Mihály. Emlékházában elsősorban életének ide köthető, fontos eseményeivel, és az abszolutizmus korának légkörével ismerkedhetünk a költő szemszögéből. Megnézzük Kelemér XIV. századi eredetű református templomát, melynek szószékéből Tompa is prédikált, mint a gyülekezet lelkésze. Egy érdekes fejfa gyűjtemény egészíti ki a látnivalókat. Innen Jósvafőre utazunk, ahol egy barlangtúrán veszünk részt. A Baradla-barlang jósvafői bejáratától induló, és ugyanoda visszaérkező túra hossza oda-vissza 1400 m, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. Ahogy haladunk a termek egyre díszesebbé válnak, a vad sziklaalakzatok megszelídülnek, különleges képződmények - a Krokodilszáj, a Hentesüzlet és a Tóparti kastély - között/mellett vezet az út tovább, egészen a túra csúcspontját jelentő Óriások terméig. Itt, a barlangrendszer legnagyobb üregében nemcsak a látvány, hanem az egyedi hangzás is felejthetetlen! Jósvafői élményeinket egy szekerezéssel folytatjuk, ha az időjárás engedi, a fogattal a kb. 200 egyedből álló ridegen tartott hucul ménest nézzük meg. Rossz idő esetén a települést járjuk körbe. Végül Gömörszőlőssel ismerkedünk egy séta keretében. Szebbnél szebb műemlék épületek sorából kiemelkedik a festett kazettás református templom. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS - 
KELEMÉR 1JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS - 
KELEMÉR 2JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS - 
KELEMÉR 3JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS - 
KELEMÉR 4JÓSVAFŐ – GÖMÖRSZŐLŐS - 
KELEMÉR 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.