Utazás kép fő

EGY NAP AZ ATOMVÁROSBAN

PAKSI ATOMERŐMŰ LÁTOGATÁS

Időpont: 2024. június 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Paks közel 20 000 lakosával Szekszárd és Dombóvár után a megye harmadik legnagyobb városa. Történelme az őskori civilizációktól egészen a legmodernebb korig ível. Az egykor itt húzódott Duna menti hadiút évszázadokra jelentőssé tette. Híres sváb népszokásairól és messze földön ismert jellegzetes halászlevéről. Kisváros létére igen sok rendezvénynek ad helyet. Országos ismertségét legfőképp atomerőművének köszönheti, amely Magyarország egyetlen energiahálózatra kapcsolt atomerőműve. Az atomerőműnek köszönhetően a legdinamikusabban fejlődő magyar városnak tartják. E várossal ismerkedünk kirándulásunk során.

Program

Paks városában sétálva kihagyhatatlan épület a Szentlélek templom, vagy ahogyan a legtöbben ismerik a Makovecz templom. A templom lenyűgöző épülete a XX. század organikus építészetének kiemelkedő alkotása. Az alkotó az ősi szimbólum, a magyar forma-, és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal.

A látnivalók sorát a Paksi Atomerőmű Látogató Központjának felkeresésével folytatjuk. A vezetett séta során megismerkedünk az erőmű építésének történtével, működési elveivel, egyes látogatható egységeivel, és az ott folyó munkákkal. A program kb. 3 órát vesz igénybe. A Sárgödör tér az óváros szívében található. A múlt és a jelen csodás együttélését megvalósító piciny pincefalu, a paksi építészet örökségének ékköve. A pincében számos borfajta megtalálható pl.: kadarka, kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon, rosé, de az igazi kihívást a borászok számára a siller jelenti. Paksnak izgalmas kilátója van, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a város négy templomára. Paks, mint egykori halászfalu, messze földön híres halászlevéről. Az erre járók a tradicionális halászlevet az 1968-ban – mintegy 60 méter magas löszdomb lábánál épült – Halászcsárdánkban kóstolhatják meg.  

Belépő: kb. 2.500, - Ft/fő. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Jelentkezni, befizetni június 7-ig lehet !!!

A jelentkezéskor személyigazolvány szám és születési dátum megadása szükséges.

Kérjük zárt cipőbe jöjjenek. 16 év alattiak az üzemi területet nem látogathatják!

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
EGY NAP AZ ATOMVÁROSBAN
PAKSI ATOMERŐMŰ LÁTOGATÁS 1EGY NAP AZ ATOMVÁROSBAN
PAKSI ATOMERŐMŰ LÁTOGATÁS 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.