Utazás kép fő

KESZTHELY – FENÉKPUSZTA

Gesztenyefesztivál

Időpont: 2024. október 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Keszthelyt a Balaton „fővárosaként” szokás emlegetni. Erre csodálatos építészeti emlékei, a magyar történelemben játszott szerepe és nem utolsósorban több mint 200 éve alapított egyetemének rangja és hagyományai jogosítják föl. Keszthely és környéke a balatoni régió legvonzóbb és legszínesebb területe, hiszen itt található még a Kis-Balaton különleges madárvilágával.  a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, jelentős része védettséget élvez. 

Első programunk Fenékpusztán a Látogatóközpontban kezdődik, ahol Interaktív kiállítás, és egy mozifilm várja a látogatókat a Kis-Balaton élővilágáról. A fokozottan védett Kis-Balaton területén megbúvó Diás-sziget kizárólag vezetővel látogatható. A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Fekete István Emlékhelyet. A bemutatóhely mellett látható az egykori Kis-balatoni halászok mindennapjait bemutató Matula kunyhó is. Következő programunk a Festetics-kastély megtekintése. Hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb kastélykomplexuma Keszthelyen, mely 5 épületben, 6 állandó kiállítással várja a látogatókat. Az 1700-as évek közepétől folyamatosan bővülő kastély, 200 évig a Festetics család tulajdonában volt. A család kiemelten fontos szerepet játszott Magyarország politikai, gazdasági, kulturális és tudományos életében. A Kastélymúzeum 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállításán kívül, Hintókiállítás, Vadászati gyűjtemény, Vasútmodell kiállítás, Pálmaház, madárgyűjtemény és egy gyönyörű angolpark is gazdagítja az élményeket.

Immár IX. alkalommal rendezik meg a Gesztenye Fesztivált Keszthelyen a Tavirózsa kalandparkban. Színes, vidám programokkal és felejthetetlen gesztenyés finomságokkal. Gasztro workshop keretein belül megmutatják hogyan tudunk házilag gesztenyemasszát készíteni, és a gesztenyesütés rejtelmeibe is beavatják az odalátogatókat.

Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők: kb. 10-11.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál 1KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál 2KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál 3KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál 4KESZTHELY – FENÉKPUSZTA
Gesztenyefesztivál 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.