Utazás kép fő

ADVENT BADENBEN-

HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG

Időpont: 2024. december 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

Első állomásunk Heiligenkreuz Ciszterci Apátság. Heiligenkreuz ma Európa legnagyobb és a világ legrégibb ciszterci kolostora, mely megalapítása óta folyamatosan működik. A helyszín a világ legnagyobb középkori kolostoregyüttesének is számít. A Bécsi erdő misztikus szívének is nevezett kolostort, III. Lipót őrgróf, 1133-ban alapította. A káptalanterem Ausztria egyik legjelentősebb temetkezési helyszíne, mert itt a legősibb osztrák uralkodónemzedékből nem kevesebb, mint négy babenbergi uralkodó lett eltemetve.

Innen Hinterbrühlbe látogatunk el, ahol Európa legnagyobb földalatti tava található. A tavas-barlang annak köszönheti kialakulását, hogy az egykori gipszbányát elöntötte a víz. A látogatás során gyalogosan és csónakba szállva ismerkedhetünk meg a barlang titkaival.

 Ezután Baden bei Wienbe utazunk, ahol még mindig körüllengi az ideérkezőt a Monarchia egyik hangulatos fürdőhelyének levegője. Megismerkedünk a város nevezetességeivel, így a városházával, a Városi Színházzal, a plébániatemplommal és a sétáló utcával. Decemberben külön élményt jelent az adventi hangulatban elmerülni, élvezni a karácsonyi vásár forgatagát, sétálni a feldíszített utcákon és egy pohár forralt bortól átmelegedni. Hazautazás 17 órakor, érkezés Budapestre 21-22 óra között. Belépőjegy: kb. 35 €

Részvételi díj: 23.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.990,- Ft/fő

Biztosítás: 990,- Ft/fő   

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT BADENBEN- 
HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG 1ADVENT BADENBEN- 
HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG 2ADVENT BADENBEN- 
HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG 3ADVENT BADENBEN- 
HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG 4ADVENT BADENBEN- 
HEILIGENKREUZ APÁTSÁG- HINERBRÜHL TAVASBARLANG 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.