Utazás kép fő

PARÁD - ÓZD - ARLÓI-TÓ

Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

és Digitális Erőmű látogatás 

Időpont: 2023. október 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

 Kirándulásunk első állomása Parád. A település legismertebb látnivalója az Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus stílusú Cifra Istálló. Ma a lovak mellett Kocsi múzeumnak ad helyet. A kiállítás, a kerék feltalálásától, a díszes főúri hintókig átfogó képet ad a kocsikészítés történetéről. A Tájház a településen fennmaradt, megmaradt palóc viselet és életmód tárgyi eszközeit mutatja be. Asztalos Jochák fafaragó mester hagyatéka is megtekinthető. A mester Parádon, zsellér családban született, és a palóc élet szépsége, szegénysége késztette arra, hogy a palóc életnek emléket állítson fába vésve. Innen utazunk tovább az Arlói-tóhoz. Itt egy sétát teszünk a festői környezetben. Az Arlói-tó egy földcsuszamlás révén, úgynevezett suvadás útján keletkezett. Ez adja a hely különlegességét is, hiszen igen ritka jelenség. Európában összesen két ilyen tó van: az Arlói, és az erdélyi Gyilkos-tó. Sétánk után indulunk tovább Ózdra. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark egy Ózdi kultúrintézmény, amelyben a Magyar filmezés elmúlt 100 éve elevenedik meg interaktív formában. Viselettörténeti kiállítás, filmtörténeti ösvény, filmes díszletek nyújtanak a Látogatóknak feledhetetlen élményeket. Az adrenalin rajongóknak sem kell unatkoznia. A 80 méteres drótkötél lecsúszó pálya garantáltan megdobogtatja mindenki szívét.

A falakon különböző, ismert és kevésbé ismert, azonban kultikus, a lengyel, cseh és szlovák filmművészethez kapcsolódó filmplakátokat láthatnak a látogatók. Az ínyencek a díszletterv gyűjteményt tanulmányozva ismerkedhetnek meg egyes filmklasszikusokkal. A „filmes karaoke”-ban a rendelkezésre álló mini-stúdiókban egy-egy nevezetes filmjelenetben ki lehet próbálni a színészi képességüket.

A Filmtörténeti Élménypark díszletei között megtaláljuk Nyilas Misi iskola padját; vagy az 56-os forradalom utcarészletét. Helyet foglalhatsz a bankigazgató tekintélyt parancsoló íróasztala mögött, vagy vidáman elcseveghetsz a fodrászatban, amíg tökéletes frizurád elkészítésére vársz. Természetesen minden a díszletek között felidézett jelenetekről filmet is forgathatsz, amit megoszthatsz – akár az egész világgal.”

A Filmtörténeti Élménypark látogatása után megtekintjük a parkkal szemben található Digitális Erőművet.

Megtekinthető a Digitális Kárpát-medence kiállítás. A Magyar fénymúlt alcímet viselő kiállításon felidéződik az elmúlt száz év történelme, művészete, hagyományai. Az Informatikatörténeti tárlatban Neumann János Számítógép-tudományi Társaság együttműködésével, az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány gazdag gyűjteményéből kiválasztott eszközök a hazai informatikatörténet emblematikus tárgyai. Belépő: kb. 5.500,- Ft/fő

Visszaindulás 17.30 óra körül. Budapestre érkezés 21 óra körül.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő

Akciós ár: 14.290,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


undefined ikon
Megtelt
PARÁD - ÓZD - ARLÓI-TÓ 
Nemzeti Filmtörténeti Élménypark 
és Digitális Erőmű látogatás  
 1PARÁD - ÓZD - ARLÓI-TÓ 
Nemzeti Filmtörténeti Élménypark 
és Digitális Erőmű látogatás  
 2PARÁD - ÓZD - ARLÓI-TÓ 
Nemzeti Filmtörténeti Élménypark 
és Digitális Erőmű látogatás  
 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.