Utazás kép fő

Íme Isztambul tavasszal

Utazás ideje: 2024-03-14 , 2024-03-28 , 2024-03-29,

4 nap / 3 éj

Szállás: Grand Hotel Washington (****)

Ellátás: Reggeli

Szoba: Franciaágyas szoba

Teljes ár:398.000 HUF /2 fő

Részvételi díj: 199.000,- Ft/fő 

Egy ágyas felár: 45.000,- Ft/fő

Találkozás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Indulás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Program

Nincs még egy olyan város a világon, amely két kontinensen terülne el; egyik másik város sem volt még két birodalom fővárosa. A Boszporusz európai és ázsiai oldalán elterülő, népes és nyüzsgő metropolisz egyedülálló. A görögök által alapított, majd a Keresztény Bizánci (Kelet-Római) Birodalom későbbi fővárosa, Konstantinápoly ugyanúgy virágzott az Oszmán Birodalom szívében mint előtte, miután az oszmánok azt 1453-ban elfoglalták. Mindkét birodalom rengeteg kiváló épületet hagyott örökül Isztambulnak, amelyek leginkább európai oldalára, a Sultanahmet-tér környékére összpontosulnak. Az Hagia Sophia csillogó aranymozaikjaitól a Kék Mecset lépcsőzetes kupoláiig, az Elsüllyedt Palota barlangos mélységétől a Topkapi Palota titokzatos háreméig Isztambul egyszerűen szó nélkül mesél el mindent a történelemről.

Nehéz is lenne meghatározni… Talán azért, mert Európa és Ázsia határán terül el, vagy talán azért, mert jelenlegi összetétele különböző (rokon) civilizációk és kultúrák megszámlálhatatlan rétegére épül. Egyszerre keveréke a tradíciónak és az újnak, frusztráló és megnyerő, progresszív, mégis konzervatív. A múlthoz való kötődése ellenére Isztambul modern, igazi 21. századi nagyváros. Konyhája is ugyanúgy ötvözi a hagyományosat a modernnel. Az isztambuli konyha egyik legfontosabb tulajdonsága a vallási és etnikai különbségek összetartozása és sokféle kultúrával való keveredése. Isztambul a rendkívül gazdag ízvilágú ételek otthona, ahol a tengeri herkenytyűket is ki kell próbálni!

Isztambul felbecsülhetetlen értékű történelemmel, gazdag kultúrával rendelkezik. Hihetetlenül egyedi hely. Felöleli és óvja ókori történelmét, miközben modern érzékkel halad előre – hatalmas mecsetek és nyüzsgő piacok, valamint vibráló éjszakai élet és élenjáró művészet jellemzik.

A város sokszínű és számtalan városrésze minden turistatípus számára kínál valamit.

Miért menjünk tavasszal?

Ha tavasszal látogat el Isztambulba, olyan időjárással találkozik majd, amely inspirálja az utazókat. Tavasszal Júdásfák virágoznak Isztambulban, és minden domb lila színűvé válik. A lila, a római korszak uralkodói színe olyan szépséget kölcsönöz a városnak, amely más évszakban nem látható. Ily módon nagyszerű képeket készíthet, amikor hajókázni indulunk a Boszporuszon.

Az idő márciustól kezdődően lassan melegedni kezd a hűvös tél után. A vékonyabb kabát, és az olykor fel-felbukkanó esőfelhők miatt, az esernyő is hasznos útitársa lehet ebben az időszakban.

Ha úgy dönt, hogy áprilisban tart velünk, akkor részese lehet az isztambuli Tulipánfesztiválnak. Ilyenkor különféle koncertek, rendezvények zajlanak. A tulipán (Lale) az 1600-as évek óta Isztambul egyik szimbóluma. Minden múzeum és park kertje egy hónapra kivirul az ősszel ültetett tulipánhagymáknak köszönhetően.

Május kétségtelenül az egyik legjobb hónap Isztambul meglátogatására. A tavaszi esők lassan szertefoszlanak, helyet adva a tiszta égboltnak, a napsütésnek és a melegnek.

Programok

1. NAP PROGRAMJA – utazás Isztambulba, HIPPODRÓM, HAGIA SOPHIA, KÉK-MECSET


A Turkish Airlines reggeli járatával utazunk Isztambulba. A repülőút hossza nagyjából 2 óra, érkezés Isztambulba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalását követően városnéző sétára indulunk. A szállodától elsétálunk a Sultanahmet-tér irányába. A kb. 15-20 perces séta alkalmával máris bepillantást nyerhetünk az óváros mindennapi forgatagába. Ízelítőt kapunk abból a nyüzsgésből, milliőből, amely Isztambult a világ egyik legizgalmasabb városává tette. Röpke bepillantást nyerhetünk a Nagy Bazár árusaihoz, s ha nem csak a portékákat mustráljuk, hanem olykor-olykor a fejünk fölé is tekintünk, akkor számtalan helyen az újrafestett, felújított mennyezet mintázatát is megcsodálhatjuk, amely még elegánsabbá teszi Isztambul leghíresebb piacát. Hamarosan meg is érkezünk a Konstantinápolyi Hippodróm térre, ahol római időkben a lovasszekér versenyeket rendezték. Ezt követően meglátogatjuk az “Isteni Bölcsesség” Templomát, azaz a Hagia Sophia- t, amely a bizánci építészet egyik legfontosabb emléke, s Isztambul legősibb vallási épülete. Belső kupolái, színei, világítása s az ezekből adódó összhatás páratlan a világon. Sötét türkizzöld szőnyeg, aranysárga színű csillár, s a kupola ablakain beszűrődő fények meseszerű hangulatot árasztanak, amitől a kívülről kissé kopottas épület belseje páratlanná válik. Innen tovább sétálunk a Kék Mecsethez (Sultan Ahmed Mecset), amely a belsejét borító kék csempéiről híres. Szálláshelyünkre villamossal térünk vissza. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.
 
2. NAP PROGRAMJA – TOPKAPI PALOTA, ELSÜLLYEDT PALOTA, NAGY BAZÁR


Reggeli a szállodában, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében lehetőségünk lesz ellátogatni a Topkapi Palotába, amely a szultánok fényűző rezidenciájaként szolgált négy évszázadon keresztül; maga az épület, valamint lenyűgöző belső terei, nem is beszélve a berendezésről, egytől egyig tanusítják az Oszmán Birodalom erejét és hatalmasságát. A szállodából gyalog sétlunk el a közeli Sultanahmet téren keresztül a Topkapi Palotához. A palotában tett látogatás visszarepít bennünket az Oszmán Birodalom korszakába, ahol bepillantást nyerhetünk a mindenkori szultán lakhelyére. A látogatást követően hangulatos kis utcán keresztül közelítjük meg az Elsüllyedt Palota bejáratát, amely egykoron víztározóként/ ciszternaként működött. A nagyjából egy órás föld alatti programot követően elindulunk a Nagy Bazár felé, amely nemcsak kulturális látnivalóként kihagyhatatlan nevezetessége Isztambulnak, hanem tökéletes helyszíne is, hogy belekóstoljunk Isztambul igazi bazári hangulatába.  Itt szabad progamot biztosítunk az önálló felfedezésekhez. A mozgalmas napot követően villamossal térünk vissza szállláshelyünkre. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.
 

Fakultatív program tartalma: egész napos városnézés a következő látványoságokkal: Topkapi Palota, Ciszterna Bazilika, Nagy Bazár: 65 euró/ fő a helyszínen fizetendő. Minimum létszám: 15 fő.
 
3. NAP PROGRAMJA – SZULEJMÁN-MECSET, BOSZPORUSZ, BEYLERBEY PALOTA, CAMLICA DZSÁMI, BALAT-NEGYED, TAKSIM-TÉR, ISTIKLAL SÉTÁLÓUTCA, GALATA-TORONY


Reggeli a szállodában, majd szabadidőt biztosítunk, vagy fakultatív programlehetőséget ajánlunk. A fakultatív programot választókkal útra kelünk, utunk a zegzugos isztambuli utcákon vezet keresztül a város egyik legnagyobb mecsetéhez, a Szulejmán-mecsethez. A Szulejmán-mecset a legendás építész, Mimar Sinan keze munkáját dicséri, akinek az egyik legnagyobb remekműveként tartják számon. Nemcsak lélegzetelállító mérete miatt (a központi kupola 47 m magas), hanem az elegánsan díszített, letisztult belső tere is csodaszép. Ezt követően hajóra szállunk az Aranyszarv-öbölben, és irány a Boszporusz csatornája! Az ázsiai oldalon köt ki hajónk, ahol utunk a szultánok nyári rezidenciájába, a Beylerbey-palotába vezet. A neobarokk stílusú épület 24 szobát, 6 előcsarnokot és egy török fürdőt is magában rejt. A palotában tett látogatást követően busszal megyünk el a Camlica-dzsámihoz. Törökország legnagyobb és legimpozánsabb dzsámija 2019-re készült el teljesen. Az Isztambul új jelképének számító dzsámi oszmán és szeldzsuk építészeti stílusjegyeket hordoz magán, belső tereit pedig különböző igények szerint alakították ki. Nemcsak kizárólag istentiszteletnek és imádságnak ad otthont, hanem művészeti galériának, könyvtárnak, konferenciateremnek, művészeti stúdiónak is. Mindezeken felül az Iszlám Civilizáció Múzeuma, amely a török iszlám kultúra műtárgyait mutatja be. A dzsámiban tett látogatást követően visszamegyünk busszal Isztambul európai oldalára, ahol a Balat-negyed színesíti mai napi programunkat. A negyed végig húzódik a Boszporusz mentén, s a környék rejti a város legrégebbi épületeit. A hatalmas oszmán kúriáktól a színes faházakig mindent megtalálni itt, a szemet gyönyörködtető épületek picit vissza is repítenek minket az időben. A negyedben található ortodox templomok közül megtekintésre kerül a Sárkányölő Szent György (törökül Aya Yorgi). A csodaszép templom a XVII. század óta székhelye a keleti ortodox egyháznak. A tartalmas napot követően délután öt óra körül érkezünk vissza a szállodába. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a szálloda környéki éttermekben, vagy akinek van kedve velünk tarthat egy esti sétára, amely Isztambul szívébe vezet. Este hét óra magasságában ugyanis útra kelünk s elmegyük a Galata-toronyhoz. Elsétálunk a Taksim-térre, valamint Isztambul híres sétálóutcájához, az Istiklal-hoz, amely a Taksim tértől szinte egészen a Galata-toronyig tart.
 

Fakultatív program tartalma: egész napos városnézés a következő nevezetességekkel: Szulejmán-Mecset, hajókázás a Boszporuszon, Beylerbey Palota, Camlica-dzsámi, Balat-negyed: 60 euró/ fő a helyszínen fizetendő. Minimum létszám: 15 fő.

4. NAP PROGRAMJA - délelőtt szabadprogram, majd hazautazás Budapestre


A hazautazás napjához érkezünk. Az előző napokhoz hasonlóan a reggelit a szállodában fogyasztjuk el. Még marad néhány óra, hogy egy kis sétát tegyünk a környéken, vásárolgassunk még pár dolgot, amit haza szeretnénk vinni magunkkal vásárfiaként vagy inni egy habos török kávét, egy meleg almateát, majd búcsút véve a várostól rengeteg élménnyel hazaindulni.  
Indulás előtt a szálloda recepciójánál lesz a gyülekező, a szálloda elé érkezik transzfer buszunk, ami a reptérre visz minket. A csomagok leadása után marad még egy kis időnk nézelődni, enni - inni valamit, majd indulunk haza Budapestre.

A programok sorrendje változhat az időjárás és a helyi nyitva-tartás függvényében.
Minimum létszám: 15 fő.

Ár tartalmazza:

      Az utazás teljes költségét, azaz:

 •    utazást a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával BUD-IST-BUD útvonalon

 •       repülőtéri illetékek

 •       transzfer a repülőtérről a szállodába, majd a szállodából a repülőtérre

  Elhelyezést és az alábbi étkezéseket:

 •          utazás első napján reggelit a repülőn

 •          szállást 4 csillagos központi fekvésű szállodában

 •          a szállodában minden reggel svédasztalos reggelit

 •          utazás utolsó napján vacsorát a repülőn

  Egyéb:

 •          Isztambul kártya a városon belüli közlekedéshez

 •          magyarul beszélő idegenvezető végig a programok alatt

 •          audio-guide használatának lehetősége

 •          idegenforgalmi adó

 •          a csoport létszámának megfelelő mérető busz a repülőtéri transzferekhez

Ár nem tartalmazza:

 •        Útlemondási (sztornó) biztosítás (Irodánknál köthető)

 •    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Irodánknál köthető)

 •   Fakultatív program költsége

 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége

 •   Személyes kiadások

Hasznos információk:


REPÜLŐJÁRAT INFORMÁCIÓK: 

 •          Feladható poggyász: max. 20 kg

 •          Kézi poggyász: max. 8 kg

Folyadékot csak 100 ml- es vagy annál kisebb tartóban szállíthat az Utas. Egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben szállíthat, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyag zárható zacskóba. A műanyag zacskónak zárhatónak kell lennie, s mérete nem haladhatja meg az 1 litert.

 SZÁLLÁS INFORMÁCIÓK

 •          A szálloda elhelyezkedése: Isztambul központi részén

 •          A szálloda besorolása: 4 csillagos (4*)

 •          A szállodai ellátás: svédasztalos reggeli

Partner Irodánk: Mettravel

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Isztambul 1Isztambul 2Isztambul 3Isztambul 4Isztambul 5Isztambul 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

199 000 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.