Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves

Időpont: 2021. augusztus 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: 6.00 órakor

Program

Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt a helyén, amely idők folyamán hordalékkal feltöltődött és lapos sás – és nádtengerré vált. Az 1922. évi vízrendezést követően csupán fél négyzetkilométeres szabad víztükör maradt, a többit elborították a vízinövények. A helyzet az 1980-as évek közepétől változott meg, amikor megépült az 1870 hektár kiterjedésű új tó. A Kis-Balaton madárvilága a Kányavári-szigettől jól megfigyelhető. Gazdag flórája, faunája és madárvilága Európában is egyedülálló értéket képvisel.

Első állomásunk a Kányavári sziget. Megtapasztalhatják a Kis-Balaton különleges vízi világát, láthatják a növény és állatvilágot. Megfigyelhetik a vízimadarak fészkelését, hallhatják a békák „hangversenyét”. A szigetre vezető különlegesen ívelt, fa szerkezetű híd már önmagában is egyedi élményt nyújt. A szigeten kialakított tanösvény információs táblái bemutatják a Kis-Balatont, az itt előforduló növényeket, állatokat. A két kilátóból távolabbra is tekinthetnek az érdeklődők, szinte a teljes Hídvégi tó belátható. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km. A sziget bebarangolása után tovább utazunk a Zalakomártól nem messze fekvő Kápolnapusztára, amelynek kiemelkedő látványossága az itt található bivalyrezervátum. Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket állatsimogató és játszótér is várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be. A rezervátumlátogatás után átbuszozunk Balatonfenyvesre, ahol szabadprogram keretein belül körülbelül 2 óra fürdőzésre nyílik lehetőségük a csodálatos Balatonban. A frissítő fürdő után kisvonatozunk Fenyvesről Somogyszentpálra. A kisvasút több vonalból állt, ma már csak a 14 kilométeres Somogyszentpáli szakasz használható, melyen az év minden napján közlekednek a vonatok. Buszunk Somogyszentpálon fog minket várni. Vonatozás után indulunk haza Budapestre. Belépők: kb. 1.000-1.500,- Ft/fő. Várható visszaérkezés 20-21 óra körül.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Jegyfoglalás

Még 9 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.