Utazás kép fő

VELENCEI REGATTA

Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye

NON STOP UTAZÁSSAL

Időpont: 2023. szeptember 2-4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 21.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 22.00 órakor


A Velencei Regatta Velence egyik leginkább felkapott, tradicionális eseménye, mely a Velencei Karneválhoz hasonlóan turisták százezreit vonzza a lagúnák városába, hogy részt vegyenek a kosztümök, hajók és gondolák felemelő hangulatában. A Velencei Regatta élmény a helyieknek, akik versenyezve mérhetik össze evezős tudásukat, hajós nemzetként megemlékezhetnek dicső múltjukról és élmény a turistáknak, akik figyelemmel kísérhetik a regatta nagyszerű napját Velencében.

PROGRAM

A velencei karnevál forgatagát és hangulatát idéző eseményt felemelő élmény egy hídon állva nézni, megcsodálni, ahogy elhaladnak a pompás gondolák! A Velencei Regatta napján lázban ég a város, felbolydul Velence, karneváli hangulat uralkodik az utcákon, tereken és természetesen a lagúnákban, tengeren is. Színpompás gondolák, gondolinok haladnak a városban, díszes sokevezős hajókkal körülvéve és Velence jellegzetes történelmi fregattjai, fantasztikus velencei kosztümök ejtik ámulatba a szemlélődésre összegyűlt tömeget. A Velencei Regatta a színek, a hajók, a verseny és a pompa ünnepe együtt. A regattai ünnepség hajós felvonulással kezdődik, ahol a velenceiek bemutatják hajóik sokszínűségét és gazdagságát, színes kosztümökben evezősök és dobosok, zenészek gondoskodnak a jó hangulatról. A felvonulást követően megkezdődik a helyiek által oly várva várt, évente megrendezésre kerülő hajós verseny, kitűnő hangulatot szolgáltatva a fényképező és ünneplő tömeg számára.

A verseny során több hajótípust is megismerhetünk, például a kimondottan regattára készült gondolinot, mely gyorsabb, mint a turisták szállítására alkalmas, mindenki számára ismert velencei gondolák. Minden évben nő a Velencei Regatta népszerűsége. A hajós felvonulást a világ számos sajtóorgánuma figyeli, velencei közvetítéseket készít, hisz látvány- és hangulati világa valóban magával ragadó.

Folyamatos utazás Szlovénián keresztül az Adriáig rövid pihenőkkel, éjszaka a buszon. 3-4 óránként megáll az autóbusz egy kis pihenőre.

Érkezés Punta Sabbioniba a reggeli órákban. Innen hajóval jutunk el a Szent Márk térre (A téren látható a Szent Márk székesegyház, bejáratával szemben harangtornya, a székesegyház mellett óratornya. A székesegyház előtti, bronztalapzaton elhelyezkedő zászlórudak a 16. századból származnak. A vízpart melletti két gránitoszlop, egyik tetején Velence oroszlánjával, másikon Szent Teodorral, a 13. század közepe óta állnak itt. A tér híres műemléke még a Doge-palota, és a történelem, művészet iránt érdeklődőknek megtekintésre érdemes a Correr-múzeum is. A rengeteg turista mellett sok galambbal is osztozni kell a tér csodálata közben).

Idegenvezetőnkkel teszünk közösen egy sétát és megtekintjük a közelben lévő látnivalókat, majd szabadprogram, részvétel a fesztivál színes forgatagában.

Fakultatív kirándulási lehetőség a szigetekre, Murano-Burano útvonalon. Burano : Velencétől 7 km-re fekszik, élénk színű, a szivárvány minden színében pompázó házairól, és csipkéjéről ismert. A lagunák legszebb helye. Burano 4 szigetből áll, melyeket hidak kötnek össze. Érdemes ide ellátogatni, ha Velencében vagyunk. Hangulatos, szép hely, kiválókat sétálgathatunk. Méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont, a Galuppi téren áll. Murano 7 szigetből és 8 csatornából áll, melyeket hidak kötnek össze. Üveggyártásáról híres. Érdekes az üvegmúzeuma, üvegfújás is megtekinthető a szigeten. Murano egy békés, Velencénél sokkal csendesebb hely, de főleg az üveg miatt érdekes.

Kirándulás ára: 25€/fő

(Kérjük, foglaláskor jelezze részvételi szándékát! A helyszínen csak a szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani!)

(minimum 30 fő jelentkezése szükséges a program elindításához!)

Este találkozás a csoportvezetővel a megadott helyen majd 21.00 órakor visszaindulás Budapestre. Éjszaka a buszon.

Érkezés Budapestre hétfőn a hajnali órákban. 

Felszállási lehetőségek az M7 autópálya vonalán:

  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
  • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő 
  • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő
  • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő
  • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő
  • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő
  • M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő
  • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő

Ha nem a budapesti felszállást választja, legyen kedves jelezni megrendeléskor. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.    


Részvételi díj: 29.990,- Ft/fő    

AKCIÓS ÁR: 23.990,- FT/FŐ

Ár tartalmazza:

- Utazást autóbusszal (2 éjszaka az autóbuszon)

- Csoportkísérő idegenvezető

- Ismeretterjesztő, városnézés

Ár nem tartalmazza:

Az autóbuszon kötelezően fizetendő: 45 €/fő

(hajójegy (Szent Márk térig), városi illeték, parkolás és egyéb járulékos költségek)

Az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő  

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő 

Fakultatív kirándulás:

Murano - Burano: 25,- €/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 1VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 2VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 3VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 4VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 5VELENCEI REGATTA
Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye
NON STOP UTAZÁSSAL 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.