Reneszánsz élménybirtok Bikalon 


Időpont: 2021. augusztus 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtt

Indulás: 7 órakor

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robosztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik. Egymást érik a középkori iparosok műhelyei, melyek szinte mindegyike kipróbálható. A Főbejáraton áthaladva az időutazás a Mesefaluval veszi kezdetét. Bemutatásra kerül a magyar falu: A reneszánsz korát megelőző és követő időszak népi építészetének a különböző tájegységekre jellemző falusi háztípusaival találkozhat az ide látogató. A fazekas, a kosárfonó és a kovácsmester műhelyét korhű berendezéssel és a történeti eszközeivel együtt mutatják be. A faluban van állatsimogató, ahol háziállatok élnek, a falusi csárda, ahol vendégeink kipróbálhatják a falusi étkek elkészítésének módját. Itt felelevenednek a korabeli vidéki élet mindennapjai, ami többek közt a méz, lekvár, sajt, vaj, ecet és sok más finomság házi készítésének titkát tárja fel. Ehhez kapcsolódik a vízimalom, mely korabeli lakomáknak biztosít hangulatos helyszínt. A városi főtér forgatagából a középkori kaszinóba és jósdába is betérhet a látogató. Itt található a korai középkor szellemét felidéző román-stílusú templom és a kolostor kerengője. Az élményteli időutazásról színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok gondoskodnak a tematikus elrendezésű birtokon. A nap folyamán felidéződnek a reneszánsz kor tradíciói, eseményei, melynek maguk a látogatók is részesei lehetnek. Részt vehetnek egy vásári forgatagban és a nap végén sok-sok élménnyel gazdagodva távozhatnak a birtokról. Augusztus 20- án egész napos ünnepi programmal készülnek szervezők. A birtok mellett található a Puchner Kastélyszálló, melynek remek fürdőit is igénybe lehet venni a nap során. A francia mintára épült élményfürdőben és a marokkói hangulatú fürdőben medencék, a pezsgőfürdők, gőzfürdő, szauna és infraszauna található. Visszaérkezés 19-20 óra körül. 

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő + belépők (kb. 2.700- Ft/fő) 

Akciós ár: 8.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3

Jegyfoglalás

Még 8 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 690 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.