Utazás kép fő

LAXENBURG ÉS HEILIGENKREUZ

Időpont: 2022. szeptember 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: 06.30 órakor

Program

Elutazás reggel 6.30 órakor a Népligetből. Első megállónk Laxenburg. A Bécstől délre, alig 15 km-re található Laxenburgi kastély Ausztria egyik legfigyelemreméltóbb kastélya. Európa egyik legszebb, legromantikusabb, gyönyörűen gondozott kastélyparkja hangulatos, csónakázásra csábító tavával, lovagkort idéző mesebeli várával, varázslatos barlangjaival, változatos látnivalóival. Évszázadokon át a Habsburgok nyári rezidenciája volt. Soha nem laktak benne, termeiben a birodalom minden részéről, a többi várból elhurcolt műkincseket halmoztak fel. A kastély nemcsak belülről tekinthető meg, hanem a kémények között is sétálhatunk. Az angolparkban mesterséges mű-romokkal, vízeséssel, csónakázótóval találkozhatunk. Belépő: felnőtt:13 €, 18 éves korig:7€

Következő állomásunk Heiligenkreuz. – Páratlan román és gótikus kori emlék a Bécsi-erdő mélyén.  Ausztria legrégibb cisztercita kolostora, amely megőrizte eredeti gótikus formáját. 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után, napjainkban is mintegy 70 szerzetes lakja. Épségben maradt fenn a kolostor kerengője, (300 vörös márvány oszlopával elbűvölő), páratlan látnivaló, a kútház, a refektórium, a faragott stallumok, az ólomberakásos üvegek.  Belépő: felnőtt:10,20 €, gyermek: 6,80 €.

Visszaindulás 17 órakor. Várható vissza érkezés Budapestre 21 óra körül.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 1.120,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

at ikon
LAXENBURG ÉS HEILIGENKREUZ 1LAXENBURG ÉS HEILIGENKREUZ 2LAXENBURG ÉS HEILIGENKREUZ 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

14 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.