Utazás kép fő

SÍELÉS-SZÁNKÓZÁS

A MAGAS-TÁTRÁBAN

Időpont: 2024. január 12-14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Elhelyezés: Hotel *** 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program

1 nap: Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel dél körül érkezünk meg Poprádra. Lepakolunk a szálláson,  majd busszal indulunk is a Poprád közeli sípályára, (Tatranská Lomnica) Tatralomnicra. Poprádtól 18 kilométerre található.  a Magas-Tátra egyik legrégibb síközpontja. Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) tradicionális tél-nyári üdülőhely, a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb síelhető pontja 2190 méteren van, innen egészen 900 méteres magasságig le lehet csúszni, tehát a szintkülönbség is jelentős!

A sípályák teljes hossza körülbelül 12km. A könnyű pályák közé tartozik a Start és a Bukovská hora, melyek az alsó állomásnál találhatóak, a parkoló közelében. A közepes pályák közé tartozik a következő központrész "Čučoriedka", mely magasabban helyezkedik el az előzőtől. 4 üléses felvonó működik a pályán. Magasabban található a pálya "Generál" részére további lejtőkkel és felvonókkal. A pálya legmagasabb pontja a Lomnici nyeregben található, ahol a tapasztaltabb síelőket meredekebb lejtők és páratlan kilátás várja kétüléses felvonóval. A síközpont Maxiland gyermekparkban várja a legkisebbeket. 3km -es sípályák találhatók, kezdők részére síoktatók, továbbá, ha felszerelés nélkül érkezik a vendég, sí kölcsönző is található.

Ótátrafüreden található a Tarajkára (Hrebienok) vezető siklóvasút keleti oldalán a 2-2,5 km hosszú kizárólag szánkózóknak fenntartott külön szánkópálya. A siklóvasút felső állomásánál szánkót is lehet kölcsönözni, amit a szánkózás végén a lenti állomáson is le lehet adni. Síelés és szánkózás után irány a szállás és fárasztó napunk után elfogyasztjuk a vacsoránkat. Amennyiben nincs hó a szánkópályát nem lehet használni!

2 nap: Reggeli után egész napos síelés, szánkózás.

Egész napos síelés vagy szánkózás a Magas-Tátra – Tátralomnici sí központban. Síelés és szánkózás után indulunk a szállásunkra, majd megvacsorázunk.

3. nap: Reggeli után, egész napos síelés, szánkózás.

Egész napos síelés, szánkózás. Hazaindulás délután 16-17 óra körül. Hazaérkezés Budapestre, várhatóan 21-22 óra körül.

 

Síbérlet ára:

A síbérlet ára naponta változik, dinamikus napijegy kb. 50,- €/nap.

Gopass kártya: 2,- €/fő (nem visszaváltható)

https://sielok.hu/terepcsoport/gopass/

Először regisztrálni kell a gopass oldalán és utána lehet a bérletet megvásárolni! Sokszor akciók kedvezmények vannak, érdemes többször felmenni a megvásárlás után, hátha ki fog az ember valami jó kedvezményt a bérletre. A gopass kártya pedig a helyszínen vehető majd át! Ezt mindenkinek saját magának kell intézni az utazás előtt!

A síbérlet Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Csorbató üdülőhelyein a téli szezon kezdetétől érvényes a kötélpályák nyitvatartási idejében. A többnapos síbérlet 1 napos Aqua jegyre váltható, amely Tatralandia és Bešeňová vízi parkjaiban érvényes. Az Aquacity Popradban is érvényes.  De csak akkor, ha az adott napon nem használja a többnapos síbérletet síelésre. A nyitva tartásról és a sípályákról a vt.sk oldalon olvashat bővebben.  A síbérlet át nem ruházható, és csak meghatározott időpontra vásárolható meg. Esti síelésre nem érvényes.

 

Síterep adatok:

Magasság               888 - 2190 m

Szintkülönbség       1302 m

Sípályák hossza      11,8 km

Liftek száma 9

Részvételi díj: 64.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 55.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 5.210,- Ft/fő     

Egyágyas felár: 18.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
SÍELÉS-SZÁNKÓZÁS
A MAGAS-TÁTRÁBAN
 1SÍELÉS-SZÁNKÓZÁS
A MAGAS-TÁTRÁBAN
 2
Akcióföldönújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

55 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.