Utazás kép fő

DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN

Kecskeméti fürdőzéssel

Időpont: 2022. november 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

A disznóvágások ideje a hagyomány szerint András nap környékén kezdődik, s így karácsonyra már elkészül a füstölt hús. Ilyenkor már általában elég hideg van a "disznóságok" eltartásához. Sokfelé disznóölő Szent András néven emlegetik ezt a napot. A disznót szeptember elsején (Egyed napján) fogták hízóra, ekkorra már szép súlya volt. Egy-egy vágással fel tudták pakolni a kamrát hurkával, kolbásszal, szalonnával, ami kitartott egész télen. A disznóvágás mindig nagycsaládi esemény volt. A rokonság így segítette egymást az egész napos munkában és osztoztak az elkészült finomságokon is. A disznóölés velejárója volt disznótor, a rokonoknak, jó barátoknak rendezett lakoma.

Program

Elutazás Csemőre, a Tamás Tanyára, ahol egy igazi falusi disznótoros napon vehetünk részt.

- érkezés reggel, 1 kupica pálinka, hagymás vér, resztelt máj, paraszt rántotta, kenyértésztából készült házi cipó. 1 bögre forralt bor, 1 presszó kávé.

Ezt követően Kecskemétre buszozunk, ahol egy 4 órás kellemes fürdőzés vár ránk az ismert Kecskeméti fürdőben. Az élményfürdő kültéri és beltéri medencéi, továbbá a 12 méteres magasságból induló zárt csúszdák egész évben népszerűek. A szauna világban szinte minden típusú szauna megtalálható. A gyógymedencék Hírös Gyógyvize alkalmas kopásos jellegű ízületi és gerincbetegségek kezelésére, izomfájdalmak és idült ideggyulladások enyhítésére, balesetek, sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Lehetőséget biztosítunk a belvárosban kiszállni azok részére, akik nem szeretnének fürdeni, és ott eltölthetik a rendelkezésre álló időt egyénileg.

Kecskeméti látogatásunk után 16 óra körül visszatérünk a Tamás Tanyára, ahol az estebédet fogjuk elfogyasztani:

-         orjaleves, házi cérnametélttel

-         disznótoros hurka, kolbász, pecsenye, kolbászzsíros tepsis krumpli, savanyúság

-         Diós karamellás pite

Igény szerint vásárlásra is van lehetőség. Hurka, kolbász, hasalja szalonna, erdélyi szalonna, töltött káposzta. Ezek mind saját készítésű, házi termékek. Árakról a helyszínen tájékozódhatnak.

Visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Belépők: fürdő: 3.200,- Ft/fő, szauna jegy 2.200,- Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

(Az ár tartalmazza: az utazást, az idegenvezetést, a felsorolt étel és italfogyasztást)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Megtelt
DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 1DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 2DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 3DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 4DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 5DISZNÓTOROS A TAMÁS TANYÁN - Kecskeméti fürdőzéssel 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.