Utazás kép fő

ADVENT FÉNYEI

Pannonhalma és Győr

Időpont: 2024. december 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

Program

Ezer évvel ezelőtt Géza fejedelem Itáliából és Csehországból érkező bencés missziósokat telepített le Pannónia Szent Hegyén. A szerzeteseket Szt. István a keresztény eszmék terjesztésével és az európai kultúra meghonosításával bízta meg. A Szt. Márton tiszteletére emelt monostor századokon át a magyar egyházi és kulturális élet egyik fellegváraként működött. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját.A tárlatvezető végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja az apátsági templomot, az altemplomot, a kerengőt a könyvtárat, és a nemrég átadott kincstárat.

Délután Győrt keressük fel. Sétánk során kívülről megismerkedünk a városházával, a színház épületével, a Karmelita templommal és kolostorral, valamint a belváros számos szép műemléki épületével. Belülről pedig felkeressük a Káptalandomb látnivalóit: Püspökvár – Toronykilátó, Legenda Aurea - Ereklyék vonzásában: a Szent László hermát és a Könnyező kegyképet bemutató, interaktív kiállítás, Boldog Apor Vilmos emlékkiállítás, Jaurinum - a Győri Székesegyház Kincstára, a Nagyboldogasszony Székesegyház. A Káptalandomb, a Duna és Rába találkozásánál fekvő hordalékkúp Győr legősibb része, mai képe majd három évezredes fejlődés eredménye. 2020. március 24-én nemzeti emlékhellyé nyilvánították. Vállalkozóbbak a torony tetejére is feljuthatnak, ahonnan Győr panorámájában gyönyörködhetnek. Programunk végeztével természetesen lehetőség lesz az adventi vásár forgatagában sétálgatni. A Széchenyi téren, ahol már állni fog a város karácsonyfája, a Betlehem, az óriási adventi koszorú, a Mikulás szánja, és a többi jól megszokott ünnepi kellék. A belvárosi utcákon a fényfüzérek mellett az idén is láthatóak lesznek a különböző, kivilágított formák. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulat, a Baross úton a gasztronómia, a Széchenyi téren a meghittebb programok és a kézműves vásár, míg a Dunakapu téren a szórakoztató attrakciók kapnak főszerepet.

Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 8.000,- Ft.

Részvételi díj: 21.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT FÉNYEI
Pannonhalma és Győr  1ADVENT FÉNYEI
Pannonhalma és Győr  2ADVENT FÉNYEI
Pannonhalma és Győr  3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

12 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.