BÉKÉS KINCSEI

(Dévaványa - Füzesgyarmat – Berettyóújfalu – Nádudvar)

Időpont: 2021. október 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Első állomásunk Dévaványa, ahol a Túzokrezervátumot keressük fel. A terület a legnagyobb európai madár legnépesebb magyarországi költő- és élőhelye. A Látogatóközpont kiállítása bemutatja a túzokot, de a Sárrét és a Nagykunság növény- és állatvilágát is. Ezután lehetőség lesz kisétálni a Dévaványai-, Ecsegi-puszták területére, személyesen is megismerkedni ezzel a különleges madárral. A Dévaványai-Ecsegi puszták a Nemzeti Park legnagyobb, egyben legmozaikosabb, szikes gyepek és a Hortobágy-Berettyó folyó által uralt, szántókkal, facsoportokkal tagolt részterülete, mely Dévaványa mellett Ecsegfalva, Túrkeve és Gyomaendrőd határait érinti. 1975 óta védettség alatt álló terület.  Innen Füzesgyarmatra utazunk tovább, ahol egy méhészetet látogatunk meg először. Megismerkedhetünk az itt folyó munkával, a méhek életével, majd méhészeti termékek kóstolására is nyílik lehetőség. Természetesen ellátogatunk a helyi Vadfarmra is, ahol közel 100 fajta állatot lehet megtekinteni és megismerni szakvezető segítségével. Következő állomásunk Berettyóújfalu, ahol a nemrég felújított zsinagógával ismerkedünk egy vezetés keretében, és egy igazi kóser sütemény elfogyasztására is sor kerül. Utolsó megállónk Nádudvar, ahol a város messze földön ismert fazekasságával ismerkedünk. A 300 éves múltra visszatekintő fekete kerámia korábban a mindennapok kelléke volt, amivel hírnevet vívott ki magának a város. A Fazekas házban betekintést kapunk az edények készítésébe, a fazekasság történetét, és jelenét, valamint kiállítást a legszebb munkákból. Hazaérkezés 20-21 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő. 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3Utazás kép 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Még 22 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.