Utazás kép fő

Petőfi 200 - emléktúra

Időpont: 2023. március 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.00 órakor

Kétszáz éve született a költőfejedelem. Petőfi az a költő, akiről mindenki tud valamit. Már kis korunktól megtanuljuk élete fontosabb időpontjait és helyszíneit, 1848-49-es szerepvállalását, az Anyám tyúkját vagy éppen a Nemzeti dalt. Nélküle szerényebb lenne nemzettudatunk, eggyel kevesebb nagy figurája lenne az amúgy elég tarka magyar irodalomnak, szegényebbek lennénk sok szép verssel és anekdotával, valamint számtalan Petőfi-emlékhellyel. És szegényebbek egy Nagy Példaképpel! Ezen a napon rá emlékezve életének fontos helyszíneit keressük fel.

Program

A költő több alkalommal megfordult Dömsödön, Dunavecsére, illetve Szalkszentmártonra történő utazásai során, amikor a szüleit látogatta meg. Ilyenkor kis pihenőket iktatott be utazásai során: nagyon kedvelte a Duna-partot, így esett a választása Dömsödre. Itteni emlékeit kutatjuk először. Szalkszentmártonban áll a „112 vers háza”, amit egykor Petőfi édesapja bérelt, és vendégfogadóként, mészárszékként bérelt. Ma múzeum látható az épületben. Dunavecsén szintén Petrovics István egykori mészárszéke állt, de Petőfi látogatásai során soha nem itt szállt meg. „Kis lak áll a nagy Duna mentében.” írta a még ma is álló nádfedeles épületről, melyben egy kiállítást nézhetünk meg. Kiskőrös mára már szinte zarándokhely. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást láthatunk. Kiskunfélegyháza Petőfi életének első hat évében töltött be fontos szerepet. A gyermekkor meghatározó emlékeivel az itteni Petőfi Emlékházban ismerkedhetünk. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 3.000,- Ft/fő. 

Részvételi díj: 13.990- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Petőfi 200 - emléktúra 1Petőfi 200 - emléktúra 2Petőfi 200 - emléktúra 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.