Utazás kép fő

Íme Isztambul

Utazás ideje: 2024. szeptember 19-22.

4 nap / 3 éj

Szállás: Isztambul központi részén (****)

Ellátás: Reggeli

Szoba: Franciaágyas szoba

Teljes ár:418.000 HUF /2 fő

Részvételi díj: 209.000,- Ft/fő 

Találkozás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Indulás: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Keletet és Nyugatot – Ázsiát Európával – összekötő Isztambul egyedülállóan gazdag örökséggel rendelkezik. Egykor a Kelet-Római, majd az Oszmán Birodalom fővárosa volt, a város tekintélyes történelme számos emléket hagyott hátra, melyeket kihagyni nem lehet. Múltnak és jelennek különleges egyvelegét alkotja a város, Isztambul, mellyel betelni nem tudunk. Az Hagia Sophia, a Kék mecset, a Topkapi-palota és a Galata-torony csak néhány a városszerte szétszórt történelmi épületek közül. Könnyen megeshet, hogy egy keresztény templom mellett üveg felhőkarcolóra, vagy egy színes bazárra bukkan egy bevásárlóközpont árnyékában. A természeti táj is lenyűgöző. A Boszporusz, egy keskeny szoros, kettévágja a várost, és délen összeköti a Márvány-tengert az északi Fekete-tengerrel. Bár Isztambul messziről békésnek tűnik, a belső légkör kifejezetten kaotikus, de mégis rendezett módon. Fedezze fel lüktető utcáit és a nyüzsgő bazári standokat, amelyek több száz éve jellemzik a várost. Élje át, ahogyan a boltosok a csevegés lavinájában csereberélnek; legyen részese Isztambul forgatagának! Nehéz is lenne befogadni, megemészteni az összes látványt, hangot és illatot, amely egytől egyig a város sajátja. Felfedezése során kóstolja meg az utcák  kifejezetten török finomságait, beleértve a dönert, a gyorsétterem isztambuli változatát. Kortyoljon egy török teát, miközben Európa és Ázsia között hajón ringatózik, s hátra dőlve figyelje ahogy paloták, kúriák és modern múzeumok mellett elhalad. És amikor lemegy a nap, látni fogja, hogy Isztambul ledobja konzervatív orcáját, hogy felfedhesse vibráló éjszakai életét. Civilizációk és kontinensek évszázadok óta tartó metszéspontjában álló Isztambul gyors tempójával, ókori történelmével és mai kultúrájával még annak is folyton meglepetést szerez, aki nem először jár itt.

Programleírás

1. NAP PROGRAMJA – UTAZÁS ISZTAMBULBA, HIPPODRÓM, KÉK-MECSET

A Turkish Airlines reggeli járatával utazunk Isztambulba. A repülőút hossza nagyjából 2 óra, érkezés Isztambulba a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalását követően városnéző sétára indulunk. A szállodától elsétálunk a Sultanahmet-tér irányába. A kb. 15-20 perces sáta alkalmával máris bepillantást nyerhetünk az óváros mindennapi forgatagába. Ízelítőt kapunk abból a nyüzsgésből, milliőből, amely Isztambult a világ egyik legizgalmasabb városává tette. Röpke bepillantást nyerhetünk a Nagy Bazár árusaihoz, s ha nem csak a portékákat mustráljuk, hanem olykor-olykor a fejünk fölé is tekintünk, akkor számtalan helyen az újrafestett, felújított mennyezet mintázatát is megcsodálhatjuk, amely még elegánsabbá teszi Isztambul leghíresebb piacát. Hamarosan meg is érkezünk a Konstantinápolyi Hippodróm térre, ahol római időkben a lovasszekér versenyeket rendezték. Ezt követően meglátogatjuk az “Isteni Bölcsesség” Templomát, azaz a Hagia Sophia- t, amely a bizánci építészet egyik legfontosabb emléke, s Isztambul legősibb vallási épülete. Sötét türkizzöld szőnyeg, aranysárga színű csillár, s a kupola ablakain beszűrődő fények meseszerű hangulatot árasztanak, amitől a kívülről kissé kopottas épület belseje páratlanná válik. Innen tovább sétálunk a Kék Mecsethez (Sultan Ahmed Mecset), amely a belsejét borító kék csempéiről híres. Szálláshelyünkre villamossal térünk vissza. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.

 2. NAP PROGRAMJA – ELSÜLLYEDT PALOTA, TOPKAPI PALOTA, HAGIA SOPHIA, NAGY BAZÁR

Reggeli a szállodában, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében lehetőségünk lesz ellátogatni az Elsüllyedt Palotához, amely egykor víztározóként működött. a A nagyjából egyórás föld alatti programot követően a Topkapi Palota vár ránk, amely a szultánok fényűző rezidenciájaként szolgált négy évszázadon keresztül; maga az épület, valamint lenyűgöző belső terei, nem is beszélve a berendezésről, egytől egyig tanúsítják az Oszmán Birodalom erejét és hatalmasságát. A szállodából gyalog sétálunk el a közeli Sultanahmet téren keresztül a Topkapi Palotához. A palotában tett látogatás visszarepít bennünket az Oszmán Birodalom korszakába, ahol bepillantást nyerhetünk a mindenkori szultán lakhelyére. A látogatást követően megtekinthetjük az “Isteni Bölcsesség” Templomát, azaz a Hagia Sophia- t, amely a bizánci építészet egyik legfontosabb emléke, s Isztambul legősibb vallási épülete. Sötét türkizzöld szőnyeg, aranysárga színű csillár, s a kupola ablakain beszűrődő fények meseszerű hangulatot árasztanak, melytől a kívülről kissé kopottas épület belseje páratlanná válik. Innen elindulunk a Nagy Bazár felé, amely nemcsak kulturális látnivalóként kihagyhatatlan nevezetessége Isztambulnak, hanem tökéletes helyszíne is, hogy belekóstoljunk Isztambul igazi bazári hangulatába.  Itt szabad programot biztosítunk az önálló felfedezésekhez. A mozgalmas napot követően villamossal térünk vissza szálláshelyünkre. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.

Fakultatív program tartalma: egész napos városnézés a következő látványosságokkal: Ciszterna Bazilika, Topkapi Palota, Hagia Sophia, Nagy Bazár: a helyszínen fizetendő. Ára: 110,-Euro helyszínen fizetendő.

Minimum létszám: 15 fő.

 3. NAP PROGRAMJA – SZULEJMÁN-MECSET, HAJÓKÁZÁS BOSZPORUSZ, BEYLERBEY PALOTA

Reggeli a szállodában, majd szabadidőt biztosítunk, vagy fakultatív programlehetőséget ajánlunk. A fakultatív programot választókkal útra kelünk, utunk a zegzugos isztambuli utcákon vezet keresztül a város egyik legnagyobb mecsetéhez, a Szulejmán-mecsethez. A mecset a legendás építész, Mimar Szinán keze munkáját dicséri, akinek az egyik legnagyobb remekműveként tartják számon. Nemcsak lélegzetelállító mérete miatt (a központi kupola 47 m magas), hanem az elegánsan díszített, letisztult belső tere is csodaszép. Ezt követően hajóra szállunk az Aranyszarv-öbölben, és irány a Boszporusz csatornája! Az ázsiai oldalon köt ki hajónk, ahol utunk a szultánok nyári rezidenciájába, a Beylerbey-palotába vezet. A neobarokk stílusú épület 24 szobát, 6 előcsarnokot és egy török fürdőt is magában rejt. A palotában tett látogatást követően busszal megyünk el a Camlica-dzsámihoz. Törökország legnagyobb és legimpozánsabb dzsámija 2019-re készült el teljesen. Az Isztambul új jelképének számító dzsámi oszmán és szeldzsuk építészeti stílusjegyeket hordoz magán, belső tereit pedig különböző igények szerint alakították ki. Nemcsak kizárólag istentiszteletnek és imádságnak ad otthont, hanem művészeti galériának, könyvtárnak, konferenciateremnek, művészeti stúdiónak is. Mindezeken felül az Iszlám Civilizáció Múzeuma, amely a török ​​iszlám kultúra műtárgyait mutatja be. A dzsámiban tett látogatást követően visszamegyünk busszal Isztambul európai oldalára, ahol a Balat-negyed színesíti mai napi programunkat. A negyed végig húzódik a Boszporusz mentén, s a környék rejti a város legrégebbi épületeit. A hatalmas oszmán kúriáktól a színes faházakig mindent megtalálni itt, a szemet gyönyörködtető épületek picit vissza is repítenek minket az időben. A negyedben található ortodox templomok közül megtekintésre kerül a Sárkányölő Szent György (törökül Aya Yorgi). A csodaszép templom a XVII. század óta székhelye a keleti ortodox egyháznak. A tartalmas napot követően délután öt óra körül érkezünk vissza a szállodába. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a szálloda környéki éttermekben, vagy akinek van kedve velünk tarthat egy esti sétára, amely Isztambul szívébe vezet. Este hét óra magasságában ugyanis útra kelünk s elmegyük a Galata-toronyhoz. Elsétálunk a Taksim-térre, valamint Isztambul híres sétálóutcájához, az Istiklal-hoz, amely a Taksim tértől szinte egészen a Galata-toronyig tart.

Fakultatív program tartalma: egész napos városnézés a következő nevezetességekkel: Szulejmán-Mecset, hajókázás a Boszporuszon, Beylerbey Palota: a helyszínen fizetendő. Ára: 75,-Euro helyszínen fizetendő.

Minimum létszám: 15 fő.

 4. NAP PROGRAMJA - DÉLELŐTT SZABADPROGRAM, MAJD HAZAUTAZÁS BUDAPESTRE

A hazautazás napjához érkezünk. Az előző napokhoz hasonlóan a reggelit a szállodában fogyasztjuk el és még marad néhány óra, hogy egy kis sétát tegyünk a környéken, vásárolgassunk még pár dolgot, amit haza szeretnénk vinni magunkkal vásárfiaként vagy inni egy habos török kávét, egy meleg almateát, majd búcsút véve a várostól rengeteg élménnyel hazaindulni.  

Indulás előtt a szálloda recepciójánál lesz a gyülekező, a szálloda elé érkezik transzfer buszunk, ami a reptérre visz minket. A csomagok leadása után marad még egy kis időnk nézelődni, enni - inni valamit, majd indulunk haza Budapestre.

Ár tartalmazza:

      Az utazás teljes költségét, azaz:

 •    utazást a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával BUD-IST-BUD útvonalon

 •       repülőtéri illetékek

 •       transzfer a repülőtérről a szállodába, majd a szállodából a repülőtérre

  Elhelyezést és az alábbi étkezéseket:

 •          utazás első napján reggelit a repülőn

 •          szállást 4 csillagos központi fekvésű szállodában

 •          a szállodában minden reggel svédasztalos reggelit

 •          utazás utolsó napján vacsorát a repülőn

  Egyéb:

 •          Isztambul kártya a városon belüli közlekedéshez

 •          magyarul beszélő idegenvezető végig a programok alatt

 •          audio-guide használatának lehetősége

 •          idegenforgalmi adó

 •          a csoport létszámának megfelelő mérető busz a repülőtéri transzferekhez

Ár nem tartalmazza:

 •        Útlemondási (sztornó) biztosítás (Irodánknál köthető)

 •    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Irodánknál köthető)

 •   Fakultatív program költsége

 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége

 •   Személyes kiadások

Hasznos információk:


REPÜLŐJÁRAT INFORMÁCIÓK: 

 •          Feladható poggyász: max. 20 kg

 •          Kézi poggyász: max. 8 kg

Folyadékot csak 100 ml- es vagy annál kisebb tartóban szállíthat az Utas. Egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben szállíthat, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyag zárható zacskóba. A műanyag zacskónak zárhatónak kell lennie, s mérete nem haladhatja meg az 1 litert.

Budapestről reggel 9:05- kor indul a gép, haza Isztambulból helyi idő szerint 18:35- kor, Budapestre 19:30- ra érkezünk.

 SZÁLLÁS INFORMÁCIÓK

 •          A szálloda elhelyezkedése: Isztambul központi részén

 •          A szálloda besorolása: 4 csillagos (4*)

 •          A szállodai ellátás: svédasztalos reggeli

Partner Irodánk: Mettravel.

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Íme Isztambul 1Íme Isztambul 2Íme Isztambul 3Íme Isztambul 4Íme Isztambul 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.