Utazás kép fő

JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN

Időpont: 2024. január 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órakor, a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program

Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Ótátrafüredre, útközben rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. A nap további részében szabad program keretében lehet a következő lehetőségek közül választani: szánkózás az erre kijelölt pályákon; (1 órás szánkóbérlés 8 €, kaució is lehetséges kb. 20 €, az árak tájékoztató jellegűek) a Tarajkára menő siklóval lehet feljutni a jégtemplomhoz, illetve innen egy sétával érhető el a Tarpataki-vízesés, amely szintén különleges látványt nyújt, amikor magára ölti „téli öltözékét”.

Miután visszatérünk a hegyről, autóbuszra szállunk és ellátogatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. A Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. A Csorba-tó körüli séta után 17 órakor indulás hazafelé. Várható érkezés Budapestre 22-23 óra között.

Jégkatedrálisról: Szlovák és egyéb nemzetiségű jégszobrászok az idén 11. alkalommal alkottak látványos jégtemplomot a Magas-Tátrában a Tarajka (Hrebienok) siklóállomásnál. Ezúttal II. Erzsébet angol uralkodó 15 évvel ezelőtti látogatásának emlékére a londoni Westminster apátságot építették meg jégből. Pénteken, 11.17-én nyitották meg a nagyközönség előtt a jégtemplomot, amelyben minden évben más építészeti nevezetességet formálnak meg. Az ideit is nagy titkolózás övezte, egészen az utolsó napig várni kellett, hogy kiderüljön, hogy most a Westminster apátságot, London egyik legjelentősebb építészeti és történelmi műemlékét építették meg kb. 225 tonna jégből. Az idei jégtemplom az egykori brit uralkodó 15 évvel ezelőtti látogatása előtt tiszteleg, amikor Károly herceggel együtt a Magas-Tátrába is eljutottak és sétát tettek Tarajka környékén. Erről a látogatásról számos fénykép is készült, amelyet a látogatók a kupolába belépés előtt tekinthetnek meg.

Hrebienok sikló: kb. 15,- € (az ár, tájékoztató jellegű)

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.490,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 1JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 2JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 3
Akcióföldön1 napos külföldiTavalyi áron
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.