Utazás kép fő

KÉSMÁRK ÉS ZÁR

Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén

Időpont: 2023. május 27.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 5.30 órakor

Program

Első állomásunk a Késmárk. Itt született Thököly Imre, akinek sírja az új evangélikus templomban látható zászlóival. A Poprád folyása mellett fekvő Késmárk (Kežmarok), mögötte a Magas-Tátra csipkés csúcsaival a Szepesség legfestőibb fekvésű városa. Központjában áll a múzeumként látogatható reneszánsz stílusú, pártázatos, bástyákkal tagozott Thököly-vár, mely napjainkban gyönyörűen restaurálva kora barokk kápolnával és a fekete várúrnő sötét legendájával a Tátra alatti város népszerű látványossága. A templom és a vár megtekintése után buszra szállunk és elindulunk a lombkorona ösvényhez.

Dél-Szlovákia legújabb turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvényhez. 2017-ben gazdagodott ezzel az újdonsággal a Tátra. Zár (Ždiar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Az út gyalogosan is megtehető.

A sétány 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. A sétát a fák koronájában a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé.

Teljes panorámában nyílnak meg a szomszédos hegyek, a látvány lenyűgöző. Csodás élmények után visszatérünk az alsó állomásra.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. Kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Belépők: kb. 35,- € (az ár, tájékoztató jellegű, változhat)

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő    

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
KÉSMÁRK ÉS ZÁR
 - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén 1KÉSMÁRK ÉS ZÁR
 - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén 2KÉSMÁRK ÉS ZÁR
 - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén 3KÉSMÁRK ÉS ZÁR
 - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén 4KÉSMÁRK ÉS ZÁR
 - Vár látogatás - Lombkorona ösvény és kilátó a Magas-Tátra szélén 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.